Jízda na koloběžce je oblíbenou zábavou dospělých

Silnější imunita? Lepší nálada nebo ultra rychlé hubnutí? To přesně jsou benefity, které nabízí koloběžka!

Byly doby, kdy na koloběžce jezdily jenom děti. Jenže ty už jsou dávno pryč! Dnes na dopravním prostředku se dvěma kolečky vídáme nejrůznější věkové skupiny. A všechny se shodují v tom, že je to velká zábava, která navíc člověka příjemně „protáhne“. Co si o koloběžce myslí odborníci? A kolik kilo na ní lze shodit?

Prevence bolestí zad

Ze statistických odhadů vyplývá, že bolesti zad trápí přibližně 80 procent dospělých, přičemž u 10 procent z nich se vyvinou do chronické podoby. Příčiny? Tak ty jsou různé. Pomineme-li předchozí úrazy, může to být následek špatného držení těla, sedavého způsobu života, nadváhy nebo třeba plochých nohou. A jak s tím souvisí koloběžka? Budete se možná divit, ale je možnou prevencí. Při jízdě totiž nezapojíte jenom nohy, ale většinu svalových skupin, zejména kolem břicha, zad a pánve. Jejich zpevnění pak lékaři vnímají jako ochranu před bolestivými potížemi pohybového aparátu.

Můžete rychleji zhubnout

Koloběžka je zaručenou zbraní proti kilům navíc. Pokud jde o kalorie, které vám pomůže spálit, odrážení potrápí tukové zásoby podobně, jako je tomu u rychlého běhu, plavání, aerobiku nebo tance. Tedy alespoň podle odborníků. Ti tvrdí, že když budete rovnoměrně střídat obě nohy a cestou si vyšlápnete i nějaký ten kopeček, zbavíte se za hodinu minimálně 500 kalorií.

Silná imunita, na kterou si bacily netroufnou

Jakákoli fyzická aktivita podporuje nejen likvidaci tuků, ale i imunitní obranné mechanismy proti infekcím a zánětům. Je prokázáno, že lidé, kteří se nějaké sportovní činnosti věnují pravidelně, mívají v případě chorob lehčí a kratší průběh. Tak proč si pro rychlejší uzdravení nedojet právě na dvou kolečkách?

Užitek pro srdce

Jízda na koloběžce zlepšuje také funkce kardiovaskulárního i respiračního systému. Rovněž přispívá k normalizaci krevního tlaku a regulaci cholesterolu. Takový názor má britský osobní trenér Stuart Amory, který dodává, že „úprk“ s větrem o závod tlumí i stres a ničí chmurné myšlenky.

Zdroje: yedoo.eu, swiftyscooters.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat