Zavírání oken v létě je rizikové

Když je venku horko, snažíme se větrat a udělat si tak doma aspoň trochu průvan. Ale není lepší nechat je raději zavřená? Prozradíme, která metoda je lepší.

Téma větrání je právě v létě velmi často diskutované. Jedni doporučují okna otevírat a nechat dovnitř proudit co možná nejvíce čerstvého vzduchu. Druzí naopak říkají, že zavřená okna jsou nejlepší způsob, jak to příšerné vedro nechat venku. Ale není zdraví škodlivé mít celý den zavřená okna?

Riziko zavřených oken

Jestli v létě máte raději okna zavřená nebo otevřená, záleží opravdu jenom na vás. Měli byste ale vědět, že například při práci v uzavřených prostorách (rozuměj home office) vzniká hodně vzdušné vlhkosti a oxidu uhličitého, který vydechujeme. Při vysoké vzdušné vlhkosti nám bude horko připadat ještě nesnesitelnější, než ve skutečnosti je, čímž bude mnohem těžší udržet pozornost a soustředit se na práci. Navíc z dlouhodobého hlediska může při vysoké vlhkosti vzduchu v místnosti vznikat plíseň.

Větrejte pro zdraví

Zavřít okna a stáhnout rolety se doporučuje především tehdy, když se přes den doma nikdo nevyskytuje. Pokud ale pracujete z domu a chtěli byste efektivně větrat i při horkých letních dnech, pak několikrát během dne otevřete okno (ne jenom ventilačku) na 10 až 20 minut, aby v bytě vznikl průvan. Optimální je také větrat ráno a večer tak, že otevřete dvě protilehlá okna. A pravidelné větrání je právě v době koronvairu a horku velmi důležité.

Zdroj: myself






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat