Barvičku jak od moře zajistí správné opalování

Opalovat se zdravě, a přitom se opravdu opálit, není zrovna jednoduché. Léky, make-up, správný krém na opalování, a dokonce sluneční paprsky přes okenní tabuli. Při správném opalování je potřeba si na pár věcí dát pozor. Máme pro vás tipy, jak to všechno správně zkombinovat a pochlubit se pokožkou jako od moře.

Před škodlivými UV paprsky se údajně chrání jen 50 procent. Na co byste si měli dát pozor, pokud si chcete užít slunce, a přitom se co možná nejvíce chránit poškození slunce? Vyzkoušejte následující tipy!

Pozor na obličej

Čelo, nos, ale i ramena jsou slunci vystavené nejvíce a přijímají tak hodně UV záření. Proto si zaslouží extra porci opalovacího krému. Díky němu se sice pokožka opálí až za delší dobu, ale rozhodně vám za tu ochranu bude vděčná.

Postupná ochrana

Zhnědnutí kůže je přirozený ochranný mechanismus těla proti škodlivému záření. Rozhodně to proto nepřehánějte hned s prvními jarními paprsky, slunce je na jaře velmi intenzivní.

Speciální péče pro děti

Děti do jednoho roku by na přímé slunce neměly chodit pokud možno vůbec. O kousek větší děti potřebují speciální krémy na opalování s vysokým ochranným faktorem.

Voda přitahuje

Vodní plocha reflektuje UV záření, proto je u bazénu, na pláži nebo na nafukovací matraci přímo ve vodě voděodolný opalovací krém víc než vhodný. A samozřejmě he nutné mazat se pravidelně a opakovaně a nezapomínat ani na přestávky na stinném místě.

Nezapomeňte na pokožku hlavy

Na hlavu často při opalování zapomínáme. Na léto si můžete nechat vlasy narůst trochu delší, abyste pokožku hlavy ochránili. Pokud vlasy vaši hlavu už tolik nezdobí a vzhledem se blíží hlavě Bruce Willise, použijte opalovací krém i na hlavu a k tomu nejlépe ještě pokrývku. Pokožka hlavy je především u mužů predisponovaná k rakovině kůže.

Dostatek vody

Při zvýšené tvorbě potu je potřeba tekutiny pravidelně doplňovat. Samozřejmě nápoji bez alkoholu! Nejlepší službu udělá voda nebo hodně zředěné ovocné džusy.

Krém i do stínu

I ve stínu proudí do pokožky UV záření asi na 50 procent. Je tedy nutné mazat se i pod stromem, palmou nebo slunečníkem.

Chraňte si oči

Na slunce a záření jsou citlivé hlavně oči. Větší sluneční brýle chrání i pokožku kolem očí a pomáhá předcházet vráskám.

Pozor za oknem

Sice se za okenní tabulí neopálíte, ale škodlivé UV-B paprsky způsobující stárnutí kůže jí dokážou projít.

Zdroj: názory autora, uxiders.com/healthy-tan






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat