Buďte v práci mnohem šťastnější

Spokojenost s prací (a vlastně kdekoli) je věcí postoje a přístupu a začíná a končí u každého z nás. Ale něco by se dalo od úspěšných a spokojených lidí odkoukat…

Ať už je to autor úspěšné biografie nebo úspěšný bývalý spolužák – spokojení a úspěšní lidé často vykazují stejné vlastnosti a postoje. Spokojenost je sice věc osobního postoje a začíná především v naší hlavě, ale můžeme se nechat inspirovat lidmi, kteří očividně jdou životem spokojeně a vyrovnaně. Protože učení a růst funguje také jako napodobování vzorů.

Ptejte se PROČ?

Pokud už ráno cestou do práce vyhlížíte konec pracovní doby a vidíte se jako malé kolečko velkého kolosu, bude pro vás těžko kancelář nebo dílna ráj na zemi. Spokojení lidé se neutápějí v rutině, ale považují ji jako nezbytný krok k něčemu většímu. Úspěšný člověk se nepovažuje za „hadr na holi“, ale za důležitou podporu firmy.

Poznejte svoje cíle

Možná až příliš triviální, a přesto tak zásadní: „Kdo zná cíl, najde cestu.“ Spokojení lidé vědí přesně, čeho chtějí dosáhnout. Svůj cíl a úspěch vizualizují všemi smysly. To, co využívají sportovci už po staletí, lze použít i na cestě za úspěchem na pracovním poli. Chtěli byste do konce roku převzít vedení oddělení? Pak nestačí šéfovi předkládat návrhy a tvrdě dřít. Stejně tak je důležité si pravidelně představovat svůj úspěch a věřit v něj. Představte si, že jste pozici už získali – jak se budete cítit?

Udělejte všechno hned

Místo prokrastinace se úspěšní lidé raději pouští do věcí hned. Po vizualizaci je potřeba být aktivní, abyste si pro úspěch došli. Všechny činnosti, které vyřídíte do dvou minut, můžete jistě udělat hned. A úkoly, které vás k cíli nepřiblíží, dejte na stranu. Nebo ještě lépe – na někoho delegujte.

Nechovejte se jako oběť

Počasí, ekonomická situace, pomalý internet nebo věčně naštvaný šéf – pokud neustále hledáte vinu a viníky kolem sebe, zůstanete stát na místě. Spokojení lidé svůj pohled mění – nejste jen loutka v divadle osudu, ale máte zodpovědnost sami za sebe a za svoje jednání. Přestaňte si stěžovat na věci a lidi, které nemůžete změnit! Jediná osoba, která nás brzdí, jsme většinou my sami.

Zdroj: názory autora, https://positivepsychology.com/happiness-at-work/, https://gethppy.com/workplace-happiness/25-little-things-that-make-you-happy-at-work






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat