Tři litry vody denně jsou skvělý nápad

Litry a litry vody denně pije americká zpěvačka a herečka Jennifer Lopez nebo americký basketbalista LeBron James. Nejen celebrity vědí, proč je voda pro tělo i krásu tak důležitá. Využíváte jejích schopností i vy? Tohle se stane, když svůj pitný režim navýšíte!

S příchodem chladnějšího podzimu se možná zdá, že potřeby těla na pitný režim nejsou tak velké. Jenže opak je pravdou. Člověk by měl zásobovat svůj organismus tekutinami bez ohledu na roční období, a odborníci na výživu se shodují, že pokud aspoň dočasně zvýšíte svůj limit na tři litry vody denně, dočkáte se mnoha zdravotních i kosmetických výhod. Voda totiž má tyhle schopnosti.

Zbavuje toxinů

Minimálně dva, ideálně tři litry vody denně jsou pro tělo balzámem. Vyplachují totiž toxiny a bakterie, které se zachytí v systému. Ulevují tak ledvinám a játrům.

Rozjasňuje a ozdravuje pleť

Pitná voda blahodárně působí na kožní bariéru a zbavuje nežádoucích látek pod povrchem pokožky. A to je potřeba víc než kdy jindy. Na pleť dost působí nezdravý životní styl, stres, strava i znečištěný vzduch. Proto i dospělí lidé trpí na nevzhledné akné.

Má vliv na funkčnost celého těla 

Pro jednoho pouze voda, pro druhého tichá pošta. Pitná voda zajišťuje, že krev přenáší dostatek kyslíku do buněk v těle. Usnadňuje cestu sacharidům, vitaminům, minerálním látkám, ale i dalším důležitým živinám, podílí se na trávení potravy.

Bojuje s ledvinovými kameny

Podle lékařů je rizikovým obdobím pro tvorbu kamenů noc, ale i časné ranní hodiny, kdy se tvoří nejméně moči. Pravidelný pitný režim je důležitý po celý den, nicméně v boji proti ledvinovým kamenům se uplatňuje vypití 0,5 litru tekutin během obou zmiňovaných denních dob.

Je přítelem hubnutí

Voda může omezit chuť k jídlu a tím pomoci snížit příjem kalorií. Před každým jídlem je vhodné dostat do sebe sklenici vody, neboť hlad je obvykle jen převlečenou žízní. Dobrou zprávou je, že pokud si hydrataci ohlídáte, zlepší se dokonce i vaše mentální kapacita, psychické a fyzické výkony, začnete mít víc energie.

Ulevuje od zácpy

Pitná voda pomáhá trávení a odstraňuje odpad. Pokud tedy trpíte zácpou, denně vypijte tři litry vody. Ta rozpohybuje trávení, zaktivizuje střeva, odstraní nahromaděný odpad, ale také uleví od nadýmání. Tak teď už si jen spočítat, kolik že toho během 24 hodin skutečně vypijete.

Zdroje: fnol.cz. healthfitnessrevolution.com, https://www.freedrinkingwater.com/water_health/health1/1-start-a-drinking-water-regimen.htm






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat