Senné koupele jsou novým wellness trendem

Chcete mít lepší kvalitu spánku i krásnější a omlazenou pokožku? Nebo konečně zatočit s tou bolestí kloubů, co vám znepříjemňuje každý pohyb? Můžete. Pomůže vám seno! Tedy samozřejmě za předpokladu, že na něj nejste alergičtí.

Když se řekne seno, nejeden alergik se orosí potem a automaticky sahá po kapesníku a nosních kapkách. Vám usušená tráva žádné nepříjemnosti nezpůsobuje? Tak to by vás mohly oslovit senné koupele, které jsou teď naprostým wellness hitem. Jaké mají účinky a co o nich říkají odborníci?

Zpátky k tradici i metodám předků

„Už v dávných dobách lidé spávali na seně, protože se díky němu probouzeli svěží a odpočatí. Jde o osvědčenou a tradiční praxi aplikovanou po tisíce let,“ nastiňuje výhody tohoto přírodního „materiálu“ Elisabeth Kompatscher, což je ředitelka nejmenovaných italských lázní, jež své klienty opečovávají v Jižním Tyrolsku.

Moderní verze pochopitelně vypadá trochu jinak. Ne, nikdo vás přes noc nezavře do stodoly, kde si vyberete svoji „kupičku“, na níž si vylepšíte spánek i zdraví. Dnes to probíhá tak, že se seno nejprve namočí ve vodě a poté se do něj člověk „zabalí“. Procedura trvá zpravidla půl až celou hodinu, načež dotyčný ještě nějakou chvíli odpočívá na lehátku. „Cílem této kúry je mimo jiné i zmírnění svalových a kloubních bolestí, a to pomocí obsažených esenciálních olejů,“ dodává jmenovaná provozovatelka lázní. A vlastně, nejen těch..

Odhalené tajemství, které nepřipouští kompromisy

„Značná část úlevy, kterou lidé zažívají, je už jen díky teplé vodě používané k namáčení sena. Jsme k takovým metodám otevření, a to zvláště při komplikacích, jako je revmatoidní artritida nebo fibromyalgie,” vychvaluje uvedenou proceduru americký revmatolog Scott Zashin. To renomovaná dermatoložka Jeanine Downie, která soukromou praxi provozuje v New Jersey, zase upozorňuje na to, že senné koupele zlepšují kvalitu pokožky, zpomalují její stárnutí a pomáhají při léčení vyrážek a ekzémů.

Zdroje: ecobnb.com, shape.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat