Připravte své nohy na zimu

Nejsou vaše chodidla v kondici, protože jste je poslední dobou dost zanedbávali? Můžete to rychle napravit. Speciální škrabku seženete v drogerii a famózní regenerační pomocníky zase přímo ve své kuchyni.

Popraskané paty, zhrublá kůže mezi prsty, rýsující se mykóza… To jsou běžné nešvary, které se po tom, co své nohy „zavřeme“ do neprodyšných podzimních bot, ozývají tak nějak častěji. Máte pocit, že vaše chodidla trochu připomínají ostré struhadlo? To není ta nejlepší zimní příprava. A ani vizitka, co si budeme povídat. Dopřejte si péči, jakou si zasloužíte. Přímo se nabízejí tyto prostředky!

Přítel v nouzi škrabka 

Zrohovatělé částečky odumřelé pokožky je třeba nejprve odstranit. Bez tohoto úklidu se zkrátka nehnete. Jaké nástroje k němu využít? I když pedikéři nedají dopustit na skalpel, laikům se z bezpečnostních důvodů ostrá břitva samozřejmě nedoporučuje. V domácích podmínkách jsou vhodné skleněné či kovové škrabky, stejně jako oblíbená pemza, kterou seženete v každé drogerii. Existují i elektrické brusky, s nimiž jde práce hezky od ruky. Jakmile chodidla i paty zbavíte poškozené kůže, přichází na řadu regenerace. A ta začíná v kuchyni!

Místo krému jogurt

Jogurt patří mezi potraviny, jejichž konzumace i vnější aplikace vždy padne na úrodnou půdu. O jeho zdravotních benefitech si popovídáme jindy, dnes se spíše zaměříme na jeho báječné kosmetické působení. Sametovou, vyživenou a vláčnou pokožku vám zajistí jeho spojení s medem nebo bylinkovým čajem. Hodně si rozumí kupříkladu s mateřídouškovým, heřmánkovým, měsíčkovým, levandulovým či šalvějovým, který navíc zabraňuje i nadměrnému pocení. Po nanesení získaného mazání byste měli vklouznout do bavlněných ponožek a poskytnout tomuto „krému“ pár minut na absorpci.

Nepodceňujte cibuli

I stará dobrá cibule může přinést velký užitek, když jde o dolní končetiny. Věděly to už naše babičky, které si její šťávou ošetřovaly nohy pravidelně. A že měly paty jako ze škatulky! Kdyby vám trocha této blahodárné tekutiny náhodou zbyla, sluší se zmínit, že s ní lze vyzrát také na akné, pigmentové skvrny, lupy nebo vrásky.

Zdroje: footfitpro.com, goodto.com, orissapost.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat