Znovunalezení síly po prožití těžkých chvil

Ať už jde o krizi osobní nebo globální – krize nám vždy ubírá hodně sil. Ovšem nějak musíme pokračovat i potom. A i když je to snadnější říct než udělat, máme pro vás několik tipů, jak to zvládnout.

V běžném životě si mnohdy ani nevšimneme, jak krásný život je. Naprosto samozřejmě ráno vstáváme a postupujeme podle zažitých zvyků – vzbudit děti, nasnídat se s rodinou, odjet do práce, po práci nakoupit. Občas se to může zdát docela otrava.

Když se ale stane něco zlého a z našeho každodenního života nás to vytrhne, najednou si uvědomíme, co jsme měli a za co jsme mohli být každý den vděční. Jakkoli to zní tragicky, krize nám připomínají, jaký je život zvláštní dar. Můžeme si ho ale užít jen tehdy, když znovu najdeme síly, které jsme v krizi ztratili…

Najděte útěchu

Pokud se ocitnete ve stavu, kdy se každé ráno a každý večer ptáte sami sebe „Jak to mám udělat?“, měli byste hledat něco, co vám udělá dobře a potěší vás. Ať už jde o fotky, hudbu, domácí mazlíčky nebo šálek dobré horké kávy.

Objevte znovu krásu světa

Projděte se a zjistěte, že svět je stále krásný. Stromy, nebe, ptáci nebo i vaše vlastní tělo – po krizi je důležité zaměřit se na vnímání sebe sama, na to krásné a úžasné.

Ozbrojte se proti stresu

Samozřejmě je nutné se se svou bolestí vypořádat – ale pokud možno na ni nemyslete neustále. Nechte se rozptýlit klidně maličkostmi a zhluboka se nadechněte, udělejte pro sebe něco dobrého – třeba jděte na masáž nebo se svěřte dobrému posluchači.

Najděte nové rituály

Pokud vám krize změnila každodenní život, najděte si nové zvyky a rituály. Zapalte si každý večer svíčku nebo napište dopis, jděte sportovat nebo jednou týdně na dobrou kávu…

Nebojte se vztahů

Vztahy nám dodávají sílu – proto bychom se během krize ani po ní neměli nikdy úplně izolovat. Kromě setkávání s přáteli, kteří vaši situaci a stav chápou, můžete vyzkoušet třeba dobrovolnictví, a získat tak nový smysl a odvahu.

Zdroj: názory autora, https://www.huffpost.com/entry/mindfulness-practice_b_4026593, https://www2.deloitte.com/ca/en/pages/risk/articles/recover-after-crisis.html






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat