Běžné denní zlozvyky způsobující pohromu pro tělo

Návyky. Děláte je nevědomky, mnohdy ani nevíte, že vám škodí. Jak je to s denními i večerními rituály, které se neblaze podepisují na kráse a zdraví? Tohle už nedělejte!

Učený z nebe nespadl. Třeba vám nikdo neřekl, že si nemáte strkat tužku mezi rty. Ono toho ale je víc, co se dá považovat za risk. Které běžné zlozvyky jsou pro tělo vyloženě pohromou?

Spaní na polštáři, obličejem dolů

Je to pohodlné, ale rizikové. Při spaní na polštáři obličejem dolů trpí krevní oběh, kůže obličeje i dýchání. Krk je v nepřirozené poloze, na pokožku se vyvíjí tlak, což přispívá k tvorbě vrásek, navíc se při kontaktu polštáře s pletí stírají veškeré noční krémy.

Mokré vlasy

Pakliže si myjete vlasy před ulehnutím do postele, vodu v nich neřešíte, smotáte je do gumičky a vklouznete pod peřinu, taky to není dobře. Pokožka hlavy může začít svědit, hrozí lupy i vypadávání vlasů, kštice se láme a konečky třepí. Takhle správná péče nevypadá! Nevhodné je i mytí vlasů horkou vodou. Ta stimuluje funkci mazových žláz na pokožce hlavy, takže se prameny dříve mastí a velmi znečišťují.

Tužky v ústech

Když přemýšlíte, při soustředění vám pomáhá nějaký předmět vsunutý do úst – nejčastěji tužka. Lidé, kteří mají ve zvyku žvýkat tužky, pera, kancelářské sponky a jiné pevné látky, dřív či později vysvětlují svým zubařům, proč mají poškozenou zubní sklovinu, dásně i ústa. Na kancelářských předmětech jsou také bakterie. Chcete-li riziko snížit na minimum, kupujte antibakteriální tužky se stříbrem, které je známé pro své velmi dobré antiseptické vlastnosti.

Časté tření očí

Bolí vás oči. Zřejmě je máte suché a podrážděné, sledování monitoru počítače dělá svoje. Zklidněte je očními kapkami, ne třetím rukama! Pokud prsty často přikládáte na obličej, a to nejen do blízkosti očí, riskujete různé infekce, jako je herpes. V sázce je ovšem i akné nebo zánět spojivek.

Literatura v posteli

Na čtení v posteli není nic špatného, pokud ovšem dodržujete jistá pravidla. Knihu držte ve výšce očí, neležte na boku, neprohýbejte záda a ani se jinak nehrbte. Seďte rovně, jinak trpí nejen oči, ale i mícha a kůže na krku. Při čtení si zároveň nelehejte na břicho.

Telefon na toaletě

Mobil je skládkou bakterií. Podle britské společnosti zabývající se hygienou Initial Washroom Hygiene je až sedmkrát špinavější než záchodová prkénka. Taky platí, že používání telefonů přímo na toaletě může ohrozit váš život. Ty breberky, které na sobě přístroj ještě nemá, si odvážně přenesete z oněch míst jinam. Fekální bakterie se pak při volání a jiném používání mobilu dostanou do blízkosti pokožky a úst.

Zdroje: time.com, slamxhype.com






Celkem 31 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat