Tři věty, bez kterých se život obejde

Způsob naší řeči dokáže pro sebevědomí udělat strašně moc. Pokud byste tedy trochu podpory pro své sebevědomí uvítali, může už malá změna způsobit hotové zázraky.

Cítíte závan sebevědomí, jen když doma pózujete před zrcadlem ve slunečních brýlích? Určitě to nebude tak zlé, přesto pro vás máme pár tipů, jak vypadat rozhodnější a sebevědomější. Jistě, sebevědomí se nenaučíte přes noc. Jinak by těžko existovalo nespočet tréninků, které například využívají manažeři. Ale můžete začít alespoň tím, že se zaměříte na svoji mluvu. Nebo ještě lépe – vypusťte ze svého slovníku tyhle tři věty.

Když ne, tak to nevadí.

Jak často o něco žádáte, a pak svoji žádost naprosto znehodnotíte touhle větou? Seberte odvahu a řekněte, co chcete. Nejenže vám vaše okolí přání splní mnohem častěji, ale celkově budete působit mnohem sebevědoměji a odhodlaněji.

Přála bych si…

Proč je tam ten podmiňovací způsob? Přejete si nebo ne? Pokud ano, pak to řekněte, a ještě tučně podtrhněte. Dejte vašemu výroku větší sílu a účinek!

Je to jen nápad.

Co znamená „jen“? Určitě máte skvělé nápady, a i kdyby ne, tak to také nevadí. Proto se jim říká nápady a ne rezoluce. Neprodávejte tedy svoje nápady a vize pod cenou a uveďte je na světlo boží raději pevněji. Třeba větou: „Můj nápad je, že…“ nebo „Představuji si, že…“

Uvidíte, že i pár malých změn ve vašem vyjadřování bude mít za důsledek obrovský rozdíl ve vnímaní vaším okolím. Ať už v práci nebo v soukromí.

Zdroj: názory autora, psychologytoday.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat