Nošení těsného oblečení škodí zdraví

Co všechno může způsobit úzké oblečení? Muži by se měli obávat o pohodlí varlat, ženy zase riskují kvasinkové infekce. V sázce je také činnost krevního oběhu i trávení!

Těsné kalhoty, tričko hodně „na tělo“ nebo svíravé zeštíhlující punčochy. Řekněme si upřímně – kdo z nás takové kousky nemá v šatníku? Ano, vypadají hezky i přitažlivě. A příležitost k jejich nošení se najde vždycky. Co na to ale zdraví? I tady zřejmě platí, že pro krásu se musí trpět!

Hrozby skryté ve skříni

Nevýhody zmíněných oděvů převažují nad výhodami. Upozorňují na to odborníci, kteří varují, že tahle neprodyšná garderoba mívá negativní vliv na pokožku, protože podstatně zvyšuje pravděpodobnost kožních infekcí. Ovšem mluví se také o zhoršené schopnosti dýchání, bolestech břicha, svalových křečích, pálení žáhy, a dokonce i rozmazaném vidění. Vážně! Chcete důkazy? Nebo pár příkladů za všechny? Prosím, ve vědecké sféře jich nekoluje zrovna málo. A s riziky prý musejí počítat obě pohlaví!

Pánové, dejte si bacha na džíny

Když si v roce 1873 nechal židovský imigrant žijící ve Spojených státech Levi Strauss patentovat džíny, byl to velký poprask. Původně pracovní kalhoty, které byly nepostradatelným úborem zejména v období zlaté horečky, záhy doslova uchvátily celý svět. A možná je to špatně. Alespoň tedy podle nedávného britského průzkumu, který si objednala společnost Tena, jež se specializuje na výrobu hygienických pomůcek. Z této studie, jejíž závěry publikoval deník The Daily Telegraph, vyplynulo, že každý pátý muž nosící těsnější džíny mívá bolestivá třísla, potíže s močovým měchýřem nebo zkroucená varlata. Jsou tu však i jiné poněkud děsivé vyhlídky. Bát by se totiž měly i ženy!

Kvasinkové infekce kvůli legínám

Upnuté legíny či spodní prádlo, které dokáže určité tělesné partie nenápadně vytvarovat. Že na sebe tohle oblékáte běžně? Lékaři zdůrazňují, že tím nahráváte kvasinkovým infekcím a jiným nepříjemným gynekologickým potížím. Přiléhavé kousky prý také utlačují žaludek a narušují činnost trávení. Jako by toho nebylo málo, narušují i krevní cirkulaci a přirozenou polohu páteře. Tak je ze skříně raději nevytahujte moc často, v sázce je až příliš mnoho!

Zdroje: ecostinger.com, livesozy.com, https://www.cbsnews.com/news/warning-tight-pants-skinny-jeans-and-spanx-may-be-hazardous-to-your-health/, https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2171947/Tight-jeans-worn-Russell-Brand-giving-men-twisted-testicles-Dr-Hilary-Jones-warns.html






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat