Procházky v chladném počasí jsou zkratkou ke zdraví

Chcete mít silnější imunitu, neomylnou paměť i lepší podmínky pro hubnutí? Pak se o procházku nenechte připravit jen proto, že teploměr „olizuje“ nulu! Takové klima z ní naopak udělá dvakrát zdravější a prospěšnější náplň volného času.

Nevíte, co s načatým odpolednem? Jděte se projít. Že je venku zima a nevlídno? O to lépe! Procházky v těchto podmínkách mají dvojnásobný léčivý efekt. Těchto výhod se podle odborníků dočkáte už po pár krocích!

Hodně spálených kalorií

Když je organismus vystaven chladu, musí kvůli zachování přijatelné vnitřní tělesné teploty pracovat o to usilovněji. A jaký pohon k tomu potřebuje? To je snadné – kalorie a tukové zásoby. Již mnohokrát se prokázalo, že fyzická aktivita v nepříznivějším klimatu značně podporuje hubnutí, tak se o takovou fintu v přírodě nepřipravujte. A pokud chcete celý proces ještě zefektivnit, vezměte si s sebou těžší batoh, nebo trekingové hůlky. Rýsování křivek půjde jako po másle!

Ledový podnět pro funkce mozku

Že má sport blahodárný efekt na činnost mozku, to se ví už dlouho. A teď si představte, že v tom hraje roli i počasí. Američtí vědci se na základě své studie domnívají, že když vyrazíte na procházku i v pořádné chumelenici, zlepšíte si mozkové funkce o to víc. Prý stačí i pouhých deset minut svižnější chůze. Najdete si pro ně ve svém harmonogramu prostor?

Vzpruha unavené imunity

Jistě vám neuniklo, že otužování je teď dost v kurzu. Mezi jeho hlavní výhody patří posílení imunity, neboť zatímco člověk „klepe kosu“, dochází ke zvýšené produkci bílých krvinek, tedy základních stavebních pilířů obranyschopnosti. A stejné účinky má i špacír v mrazu. Ten také řádně povzbudí krevní oběh, což se hodí za všech okolností. Aby toho nebylo málo, pobyt venku vám zkvalitní i spánek a zbaví vás stresu. Chůze sama o sobě reguluje cholesterol a normalizuje tlak, přičemž představuje prevenci osteoporózy a diabetu. Ještě pořád hledáte výmluvy, proč se nejít nadýchat čerstvého vzduchu?

Zdroje: connecthealth.co.uk, wiley.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat