Domácí mazlíček je úžasným motivátorem cvičení

Pes vyžaduje venčení, díky čemuž se chtě i nechtě, musíte venku protáhnout také. Jak může ale sport podpořit kočka? Nebo třeba takový králík?

Domácí mazlíčci zlepšují život mnoha způsoby. Již mnohokrát se prokázalo třeba to, že jejich blízkost snižuje hladinu stresových hormonů a tlumí bolesti. Některé výzkumy jdou s jejich „vedlejšími účinky“ ještě dál, neboť naznačují, že vlastnictví chlupatého tvora omezuje riziko předčasného úmrtí o celých 30 procent. Jsou tedy zvířata elixírem dlouhověkosti? Prý ano. A navíc parádním fitness instruktorem, který nepřipouští zahálku!

Haf! Potřebuju čurat!

Co si budeme povídat, člověku se nechce ven vždycky. A zvláště v případě ošklivého počasí. Ty velké hnědé oči hypnotizující dveře a vodítko ale odmítají smlouvat. Může snad k procházce existovat lepší podnět? Zřejmě ne. I jistá britská studie z roku 2019 potvrzuje, že majitelé psů mají čtyřikrát větší pravděpodobnost, že splní doporučovanou míru fyzické aktivity. Ta je podle Světové zdravotnické organizace jasně daná – podle ní by měl každý člověk věnovat pohybu střední intenzity alespoň 30 minut denně. A když máte po boku němou tvář, jde to tak nějak samo. Vědci totiž spočítali, že lidé díky psovi prochodí přibližně 300 minut týdně. Někteří si ho ale berou i do tělocvičny!

Tak trochu jiná jóga

„Lekce jógy získává zcela nový rozměr, když ji absolvujete se svým čtyřnohým společníkem. Jeho energie vás povzbudí k novým pozicím i hlubšímu dýchání. Navíc je to všechno mnohem zábavnější. Moji klienti se v přítomnosti zvířat vždy krásně uvolní a nešetří úsměvy,“ popisuje kanadská instruktorka jógy Melina Morsch. Tak jistě, vždyť ve dvou se to lépe táhne! A pozor, zdaleka se to netýká jen psů…

Harmonogram, přes který nejede vlak 

Co když nemáte štěkajícího přítele, ale kočku, králíka, morče nebo rybičky? I tohle může dát vašemu sportování velký impulz. Ať už jde o samotné krmení, čištění příbytku i další nutnou láskyplnou péči o vašeho chráněnce, vyžaduje to určitou oddanost a mnohdy i přesný časový rozvrh. A ten si dle názoru expertů lze snadno osvojit, i když jde o pravidelný pohyb. Jinými slovy – pokud se bez sebemenších kompromisů a výmluv zvládnete starat o zvíře, můžete se i hýbat, aniž byste hledali důvody, proč to nejde.

Zdroj: besthealthmag.ca, who.com, https://eu.jconline.com/story/life/wellness/2014/06/17/dog-walking-study/10660843/






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat