Barvami proti depresi

Obavy o zdraví, práci, budoucnost nebo třeba bydlení byly, jsou a budou. Sužují vás natolik, že nemůžete spát, jíst, být sami sebou? Obklopte se barvami, které vaši úzkost zmírní. Tyhle vás ve štychu nenechají!  

Psychologové věří, že různé barvy mohou vyvolat specifické emocionální nebo duševní stavy, které ovlivní náladu a úroveň úzkosti a upraví individuální vnímání (nepříznivé) situace. Je jedno, jestli je k sobě pustíte ve formě oblečení, huňaté deky, nádobí, povlečení nebo barevné žárovky. Hlavně, když objevíte jejich moc!

Svěží zelená

Zelená je jedna z nejvíce uklidňujících barev pro oči, která symbolizuje prosperitu. Pomáhá snižovat úzkost, podporuje vyrovnanost, relaxaci a mladistvost. Když jí dáte přednost, zkrotíte svoji nervozitu a tu vyměníte za naději a pocit obnovy. O zelené je známo, že je barvou sebeovládání a soucitu. A počítá se i ta mint, tedy mátová!

Modrá je dobrá

Modrá je meditační barva, která navozuje uvolnění a vyrovnanost. Hodí se hlavně pro případy, kdy se vám v hlavě honí jedna myšlenka za druhou, proto je protipólem paniky a chaosu. O modré se říká, že pomáhá snižovat krevní tlak, čistí mysl a stabilizuje dech. Představuje nebe, moře, svobodu, otevřené prostory, intuici, inspiraci a tvořivost. Vědci o ní tvrdí, že díky ní tělo produkuje chemické látky vyzařující pocity míru. Hlavně ta ve světlém odstínu je nesmírně žádaná!

Sterilní bílá

Bílá představuje mentální čistotu, podporuje nové začátky, ideje a plány. Zároveň očišťuje od negativních energií, tedy tak trochu uklízí nejen v hlavě, odstraňuje překážky a umožňuje soustředit se na podstatné věci. Proto je vhodná do kanceláří a komerčních prostor. A pro stavy psychické nouze.

Svobodná oranžová

Směs červené a žluté na organismus působí radostně, svěže a povzbudivě. Oranžová symbolizuje nadšení, kreativitu, povzbuzení, svobodu a úlevu. Pomáhá vzpamatovat se ze zklamání, zraněného srdce nebo zhroucení vlastního ega. Studie ukazují, že lidé, kteří se jí obklopují, pociťují touhu po socializaci a snadněji bojují proti splínům a osamělosti. Možná, že spíš dáte přednost samotné žluté. Ta je typickou barvou štěstí, optimismu, vřelosti a naděje, která, jak je známo, vždycky umírá až poslední.

Zdroje: amylou.com, glamour.com, https://www.medicinenet.com/which_color_light_helps_anxiety/article.htm, https://optimistminds.com/color-of-depression/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat