Používání esenciálních olejů při cestování

Cesta do práce, z práce, do obchodu nebo školy může být stresující. Jak si ji co nejvíce zpříjemnit? Používejte esenciální oleje, které uleví vaší psychice a umožní vám proplouvat běžným denním životem bez napětí i bacilů!

Nejsou to jen ledajaké vůně v lahvičkách. Esenciální oleje mají protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti a jsou prospěšné pro posílení fyzického, emocionálního i duchovního zdraví. Jak je aplikovat během cestování? Tohle doporučují odborníci z řad aromaterapie!

Malé balení, silná podpora

Éterický olej prostě jen mějte u sebe, nic víc vlastně ani nepotřebujete. Jakmile se usadíte do auta, autobusu, tramvaje nebo metra, vyndejte olej, povolte víčko a jednoduše si k němu přičichněte. Co se týče cestování letadlem, povaha esenciálních olejů je taková, že se obvykle dodávají v malých baleních, jako jsou lahvičky o objemu 5, 10 nebo 30 ml, s nimiž nejsou problémy. Než je však přineste na palubu, ověřte si informace u letecké společnosti.

Hlavně tu cestu přežít!

Pro zmírnění únavy a dodání energie použijte citrusy a svěží bylinky, jako je třeba grapefruit, citron, máta peprná, eukalyptus, kafr nebo kajeput. Pro zklidnění a zkrocení cestovního stresu se hodí santalové dřevo, jasmín heřmánek a levandule. Přidávají-li se k nervozitě ještě trávicí potíže, přidejte esenciální muškátový oříšek, anděliku, kopr nebo skořici.

Prevence proti onemocnění

Hodit se vám zároveň bude i fakt, že odolnost nosní sliznice k infekci snižuje nachlazení, výkyvy teplot a stres. Může se tak stát, že vás během cesty a přechodů z horka do zimy napadne nějaký bacil. V rámci prevence a posilování imunitního systému čichejte k oreganu, pomeranči, hřebíčku, tymiánu, citronu, rozmarýnu a eukalyptu. Dvě, tři kapky antibakteriálního čajovníku zase rozetřete do svých dlaní.

Zápach nemá šanci

Pelargonie, růže, bergamot a další vůně se hodí v případě, že potřebujete přebít nežádoucí pachy, třeba v hotelovém pokoji, při čekání na recepci a podobně. Ideální je, pokud s sebou nosíte malou lahvičku s rozprašovačem. Naplňte ji vodou a přidejte olej. Směs nastříkejte do prostoru.

Na co si dát pozor?

Oleje použití vždy pečlivě uzavřete, ať po sobě v tašce nebo kabelce nezanechají stopy. Můžete také jednotlivé lahvičky vložit do plastového sáčku. Při prvním použití esenciálního oleje nejdříve proveďte test snášenlivosti a ujistěte se, že na něj tělo není alergické. Jestli je plánujete aplikovat i u dětí, zkontrolujte, zda jsou pro jejich věk bezpečné.

Zdroje: 10best.com, fullscript.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat