Zažijte permanentní pocit štěstí

V jedné známé písni se zpívá, že štěstí je krásná věc. A vy ji můžete získat díky růži nebo meditaci! Je tu i další jednoduchá možnost, jak se dostat do naprosté pohody, která vám vydrží celé hodiny.

Chcete být šťastní? Vůbec nic vám nebrání. Podle vědců vnitřní pocit naprosté spokojenosti vůbec nesouvisí s materiálními hodnotami. Jinými slovy – absolutně nezáleží na tom, kolik akcií vlastníte,  v jak velkém bytě bydlíte nebo kterým autem jezdíte. Štěstí není podmíněno penězi, proto se z něj může těšit každý. Co dělají lidé, kteří cítí permanentní radost ze života?

Cvičení jako cesta k optimismu

Pravidelné cvičení je pro vás jedna velká neznámá? Zkuste tohle celé ještě přehodnotit a nalézt k němu nějakou motivaci. Fyzická aktivita je totiž „lék“, který nelze ignorovat. Jejím prostřednictvím se dá zkvalitnit spánek, normalizovat krevní tlak, vylepšit postava i zajistit dlouhověkost. A není to všechno. „Průzkumy potvrzují, že sport je velkým posilovačem štěstí s okamžitým výsledkem. Snižuje úzkost i deprese, tlumí stres a zlepšuje náladu. Také upevňuje sebevědomí a emoce naprosté blaženosti,“ píše ve své knize s názvem Jak na štěstí ruská psycholožka Sonja Lyubomirsky, která působí na Kalifornské univerzitě.

Nechte se očarovat růžovým kouzlem

Že jste květinu nedostali ani nepamatujete? Vyrazte do příslušného obchodu a kupte si ji sami. Nejlépe pak růži. Proč zrovna tu? „Zastavte se a pořádně si k ní přivoňte. Její aroma má velice silnou psychologickou moc. Navyšuje totiž intenzitu pozitivních emocí a prodlužuje délku jejich trvání. Tato jednoduchá praxe je neskutečným harmonizátorem duševního zdraví,“ vysvětluje výše jmenovaná odbornice.

Meditace? Zaručený recept na pohodu

Americký autor, řečník a propagátor pozitivní psychologie Shawn Achor zastává názor, že na spokojenou vlnu člověka napojí meditace „Neurovědci zjistili, že pravidelné meditování dokáže přebudovat strukturu mozku natolik, aby maximálně stoupla úroveň štěstí a zesílila se imunitní funkce celého těla,“ vychvaluje zmíněnou techniku uvedený expert. Nestojí to za pokus?

Zdroj: developgoodhabits.com, http://sonjalyubomirsky.com/, https://www.shawnachor.com/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat