Namáčení nohou v octě má svá pozitiva

Chcete si hezky odpočinout a ještě se zbavit bradavic? Připravte svým nohám octovou lázeň. Ta pomáhá i na kuří oka a mykózy nehtů. Navíc uleví od stresu a zkvalitní spánek. A to je hodně důvodů, proč si ji dopřát alespoň dvakrát týdně.

Ocet patří k základní potravinové výbavě každé domácnosti. Využít se dá při vaření, úklidu i alternativním léčení. Už jste si v něm zkoušeli namáčet nohy? Může vám to přinést opravdu velký užitek.

Stačí si jen vybrat. Nabídka je široká

Octů existuje hodně. V obchodě je k mání vinný, bílý, kvasný, lihový, jablečný, rýžový, sladový i balzamikový. Liší se od sebe nejen cenou, ale i mírou kyselosti, což je dáno obsahem kyseliny octové. Jaký druh se k namáčení nohou nejvíce hodí? Teoreticky vzato všechny –⁠ ono je to vlastně totiž úplně jedno, takže volba záleží jen na vás. Co se týká samotné přípravy lázně, jeden šálek vybraného produktu by měl být promíchán se dvěma šálky teplé vody, tudíž se bez ohledu na velikost použité nádoby vždy držte poměru 1 : 2. Jaké výhody tahle procedura přinese? Tedy kromě toho, že se na vzácnou chvíli zastavíte a trochu si odpočinete?

Žádné otravné bradavice ani zápach

Jedinečné složení octa chrání před bakteriemi, plísněmi i jinými škodlivými choroboplodnými zárodky, což právě nohám slibuje hned několik pozitiv. Lidoví léčitelé tvrdí, že si tento tekutý parťák poradí s nepříjemným zápachem, který je důsledkem nadměrného pocení. Uvedený prostředek však díky svým antimikrobiálním vlastnostem prý dokáže zatočit i s bradavicemi, kuřími oky a plísňovými infekcemi, jež postihují nehty i jemnou pokožku mezi prsty. V neposlední řadě uleví také namoženým lýtkovým svalům a odstraní odumřelé kožní buňky, čímž zajistí hebká chodidla. Příjemné namáčení nohou podle některých názorů mírní stres, přičemž zkvalitňuje spánek. Ptáte se, jak dlouho by taková prospěšná procedura měla trvat? Klidně si dejte i 30 minut, ať si pořádně užijete nejen vy, ale i vaše dolní končetiny a psychika.

Zdroje: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323751, https://www.mindbodygreen.com/articles/apple-cider-vinegar-foot-soak, https://www.foot.com/soak-your-way-to-fresh-healthy-feet/






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat