Esenciální oleje pro nové začátky

Neschopnost pohnout se kupředu, stagnace, nerozhodnost, váhání, nervozita nebo paralyzace a strach z neznámého. Jaké esenciální oleje podpoří vaše záměry, zmírní skepsi a pomohou vám v nových začátcích?

K tomu, abyste začali něco nového, nepotřebujete nový rok, pondělí, začátek měsíce, narozeniny a jiná data. Když akce, tak teď hned! Mějte po ruce éterické oleje a s jejich pomocí se restartujte. Které vám udělají velkou službu?

Zázvor

Někdy víme, že změna bude krokem k lepšímu, ale stejně se bojíme ji udělat. Při pochybnostech použijte zázvor. Tato kořeněná vůně vám pomůže získat sílu i sebevědomí. Pokud nemáte difuzér, zřeďte pár kapek v rostlinném oleji, kupříkladu olivovém nebo mandlovém, a směs vmasírujte do pokožky břicha. Stres a strach totiž sídlí právě tam (1). Podle potřeby potup opakujte.

Kadidlo

Kadidlo může pomoci uklidnit mysl a vnést do úzkostných myšlenek víc klidu a pocitu pohodlí. Až zase budete přemýšlet nad tím, co vás trápí, naneste 2–4 kapky esenciálního kadidla na nohy a jemně vmasírujete. Prý se tak dá napojit na božskou energii.

Červený pomeranč

Povznášející a energická vůně červeného pomeranče povzbuzuje k akci, má moc odrazit vás ode dna a posunout blíž ke stanoveným cílům. Do lahvičky s rozprašovačem napusťte vodu, přidejte několik kapek pomeranče, protřepte a provoňte svůj domov kouzelnou vůní. 

Vetiverie ovsuchovitá

Vetiver působí svěže a povzbudivě, vytváří prostor pro nové nápady a kreativitu. Pokud zatoužíte vidět svůj problém nebo situaci v jiném světle, v difuzéru smíchejte 3 kapky levandule a 2 kapky vetiverie ovsuchovité. A zhluboka dýchejte, otevřete mysli další možnosti.

Šalvěj muškátová

Je normální, že o sobě pochybujete, ale když to trvá moc dlouho, můžete upadnout do deprese. To nedovolte, o pomoc požádejte šalvěj muškátovou. Její uklidňující a uzemňující bylinkové aroma zažene nejistotu a přesvědčí vaši mysl o tom, že kráčíte po správné cestě. Pár kapek tohoto oleje přidejte do svého hydratačního krému a ten použijte těsně před spaním. Šalvěj je vhodné aplikovat i do teplých koupelí. Po dlouhém dni v práci, běhání s dětmi nebo učení se na zkoušku si dopřejte uklidňující lázeň se šalvějí muškátovou a levandulí. Tato kombinace poslouží k odbourání stresu.

Zdroje: (1) https://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/the-gut-brain-connection, youngliving.com, doterra.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Vepřové kotlety s hruškami

(4 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:49
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat