Vůně bojující proti špatné energii

Po nemoci, po hádce nebo při zlých snech je možné, že se ve vašem domě drží špatná energie. Jak ji zlikvidovat? Povolejte esenciální oleje, a to včetně levandule!

Esenciální oleje se používají jako terapeutický prostředek ke zmírnění fyzických nebo duševních obtíží. Ulevují od bolestí, navozují pocit klidu, příjemně voní a navíc čistí domov od negativních energií a vibrací (1). Které i vám udělají dobře?

Levandule

Pokud jde o odstranění špatné energie, tak levanduli má v oblibě téměř každý. Kromě jiného se považuje za mírné sedativum, které uklidňuje nervový systém a utišuje myšlenky. S její pomocí provoňte domov, hned se v něm budete cítit lépe.

Eukalyptus

Výhody eukalyptu jsou široké. Eukalyptový esenciální olej je účinný při snižování bolesti, otoku a zánětu. Díky antivirovému působení je prospěšný při běžném nachlazení, udržuje svěží a čistý vzduch ve vnitřních prostorách.

Bergamot

Bergamot rozjasňuje temnou náladu, krotí chronickou depresi a jeho hluboká, zemitá vůně pomáhá dostat mysl do přítomnosti. Bergamot má mírný sedativní účinek a ovlivňuje limbický systém mozku, který reguluje emoce a paměť. Zároveň čistí vzduch, posiluje osobní energii a sílu a pohlcuje negativní vibrace.

Ylang ylang

Ylang ylang působí proti smutku, jeho sladká květinová vůně skvěle povzbuzuje a uklidňuje. Tento éterický olej odstraňuje hněv, podporuje lásku a klid a zároveň působí jako afrodiziakum.

Šalvěj

Pálení šalvěje je široce spojováno s čištěním od negativní energie. Nejčastěji se používá šalvěj bílá, ale můžete použít i jiný druh. O šalvěji je známo, že je užitečná v boji proti bakteriálním infekcím, protože zabíjí bakterie a může bránit jejich růstu.

Kadidlo

Kadidlo se stále využívá při náboženských obřadech, a to pro čištění a rituály. Jeho chemické složky mohou pomoci rozptýlit negativní pocity i energii. Mimochodem, dobře si rozumí se šalvějí muškátovou, se kterou se skvěle mísí.

Máta

Mátový esenciální olej má moc zbavit vás dusivé nálady a úzkosti. Čistí prostory, působí dezinfekčně a plní funkci ochrany proti negativní energii. Pro tyto účely se míchá s rozmarýnem. (Rozmarýnový olej vyzařuje silné čisticí vibrace a zbavuje negativního působení vnějších vlivů.)

Vetiver

Vetiver čistí energetické pole člověka, posiluje energii a ochraňuje před všemi negativy. Využívá se také jako vykuřovadlo.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5198031/, názory autora






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat