První pomoc pro bolavou duši

Když vás vyvede hněv, smutek nebo stres z cesty a vnitřní harmonie, hodí se několik tipů, jak své duši pomoci – rychle!

Na každého z nás občas dolehne smutek, hněv nebo stres, které nás dokážou naprosto rozhodit. Abyste neupadali do temných hlubin duše stále hlouběji, přinášíme několik tipů první pomoci. Občas pomůže jeden, někdy je potřeba vyzkoušet všechny.

Smích, pohyb a hudba odvádějí špatné myšlenky

Chůze, úklid koupelny, chůze nahoru a dolů po schodech ... Cvičení je účinný způsob, jak snížit hněv, zmírnit zármutek a znovu si vyčistit hlavu. V krátkodobém horizontu pomáhá i smích, protože vtipné příběhy vás přivedou na jiné myšlenky. Dobře funguje také poslech krásné hudby.

Přátelé a knihy pro novou odvahu

O první pomoc můžete také požádat přítele, kterému skutečně důvěřujete. To vás odvede od problematické situace a také je prostě dobré si s někým promluvit. Psaní deníku je další skvělý způsob, jak přistupovat k problému, osvětlit ho, klasifikovat a hledat řešení. Můžete také čerpat novou odvahu z knih. Vhodné jsou psychologické průvodce (zeptejte se knihkupců) a životopisy zajímavých lidí.

Špetka „sebelásky“ vás uklidní

Pouze ti, kteří se cítí dobře, mají zdravou duši. Proto se nechte hýčkat třeba návštěvou kadeřnictví nebo sauny, masáží nebo voňavou koupelí. Užitečné je také mít po ruce „box první pomoci“, ve které jsou uloženy fotografie z dovolené, staré milostné dopisy, malé dárky od blízkých a podobné suvenýry.

Odhození balastu uvolní mysl

Osvoboďte svůj rozvrh od příliš mnoha povinností. Říkejte NE častěji a zpomalte svůj život. Místo toho si dopřejte klidné chvíle. Co takhle procházka v lese? Kdy jste naposledy balancovali na kmeni stromu? V létě chvíli choďte naboso. Jaké je cítit les pod bosýma nohama? Poslouchejte sami sebe a všímejte si, jak dobře vám to dělá.

Pozitivní myšlenky dodávají sílu

Dalším opatřením první pomoci může být zkrátka a jednoduše přijetí vaší krize. Pak se už necítíte jako oběť, ale jako řešitel problémů. Místo „To nikdy nedokážu“ si řekněte „Už jsem zvládl i úplně jiné věci a budu umět vyřešit i tohle.“ Věřte v sebe a ve své schopnosti. Uvidíte, že s heslem „Kde se jedny dveře zavřou, otevřou se jiné“ se budete hned cítit lépe.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat