Krystalový deodorant je stále oblíbenější

Potírat si podpaží kamenem? I to je možné! Zreguluje se tím pocení a zabrání nepříjemnému zápachu. Tento zajímavý krystal, který neobsahuje parabeny a další škodlivé látky, si možná oblíbíte i vy!

Pokud jde o to, jak se vyhnout skvrnám od potu a zajistit si svěží vůni, stala se kombinace antiperspirantu s deodorantem zřejmě vaším svatým grálem. Není už možná čas na změnu? Pokud chcete jít s dobou i módou, neměl by vám na poličce v koupelně chybět krystal!

Dárek z lůna přírody

Krystalový deodorant je populární volbou těch, kteří si chtějí ošetřovat podpaží něčím přírodním a přirozeným. A také něčím, co není tolik spjato s katastrofickými scénáři a možnými zdravotními hrozbami. Parabeny a konzervační látky obsažené v klasických deodorantech mohou interferovat s hladinami estrogenu (1). V prsu je právě na estrogen hodně citlivá tkáň, takže se mnozí obávají, že když se parabeny nacházejí v těsné blízkosti této tkáně, podporují růst rakovinných buněk. Ale je pravda, že dosud neexistují žádné vědecké důkazy, které by potvrzovaly, že deodoranty rakovinu skutečně způsobují (2). Že se o tom ale vůbec mluví, to k všeobecné panice bohatě stačí, že? A právě proto je teď zmíněný krystal na vrcholu oblíbenosti.

Dlouhá trvanlivost a žádná chemie

Pokud jste o „kameni“, který vám zajistí svěžest i suché tričko, dosud ještě neslyšeli, jedná se o stoprocentně přírodní kamenec neboli alun. Ten je pro snadné používání zpracován a vybroušen do patřičného tvaru tak, aby pokožku nepoškrábal ani nedráždil. Jeho hlavní předností je, že reguluje a rozkládá bakterie, které stojí za nepříjemným zápachem. Podíl minerálních solí zachovává podpaží sušší a jemnější, čehož si uživatelé okamžitě všímají. Další výhodou je dlouhá trvanlivost, neboť jediný kousek vydrží až 12 měsíců. Jak se s ním zachází? Žádná věda. Stačí ho lehce namočit a použít jako běžný deodorant (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3013594/, (2) pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18829420/, (3) www.healthline.com/health/crystal-deodorant






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat