Trend krátkých nehtů nikdy neomrzí

Dlouhé? Krátké? Není těžké uhodnout, jaké nehty jsou praktičtější, že? Když ty své o něco přistřihnete, můžete se navíc vyhnout zdravotním komplikacím, a to včetně hepatitidy a infekce způsobené virem HPV.

Čím delší, tím lepší? Ačkoli to v mnoha životních situacích jistě platí, když jde o nehty, může být pravda trochu jiná. Jaké máte vy?

Klasika neomrzí

„Čisté, elegantní a věčně šik. To jsou krátké nehty, jejichž hlavní výhodou je i snadná údržba a obecně lepší hygiena,“ myslí si londýnská manikérka Julia Diogo (1). Do jejího salonu docházejí i celebrity, a to včetně vyhledávané modelky a manželky herce Jasona Stathama Rosie Huntington-Whiteley. Nejen tato kráska preferuje jednoduchost, styl a eleganci!

Nůžky a pilník jako nepostradatelné pomůcky

„Mnoho mých klientek dává přednost přirozenému a upravenému vzhledu rukou, se kterým kratší nehty dokonale korespondují. Roli v tom jistě sehrávají i praktické důvody, protože umělé a hodně dlouhé nehty stěžují vykonávání běžných každodenních činností, a to od psaní na klávesnici počítače až po nasazování šperků a nanášení make-upu,“ potvrzuje další expertka přes ženskou krásu, kterou je uznávaná australská vizážistka Natalie Ferrari (2). „Kratší délka je pro nehty i mnohem prospěšnější, protože snižuje riziko lámavosti, přičemž podporuje jejich pevnost a odolnost,“ doplňuje Natalie Ferrari. A jak s tímhle vším souvisí vaše zdraví?

Čisté konečky prstů rovná se méně nemocí?

Jistý výzkum, jehož poznatky prezentuje lékařský magazín Journal of the American Academy of Dermatology (3), si dlouhé nehty spojuje s větším množstvím škodlivých mikroorganismů a choroboplodných zárodků, které nahrávají mnoha nepříjemnostem, nevyjímaje koronaviru, hepatitidy a lidského papilomaviru (HPV). Proč? Dle autorů tohoto výzkumu znesnadňují důkladné mytí rukou. Zjednodušeně řečeno – ulpívají na nich a hlavně za nimi bakterie i další „černí pasažéři“, kterých se těžko zbavuje. Odborníci tedy doporučují kratší nehty i z preventivního a zdravotního hlediska. Pokud jde o to, jaké jsou teď v kurzu, dle názoru jmenované manikérky Julie Diogo se tuto sezónu pozornost točí okolo neonových odstínů.

Zdroje: (1) www.roseinc.com/blogs/tutorials/diy-manicure-tips, (2) www.beauticate.com/who/entrepreneurs/natalie-ferrari-the-in-demand-sydney-beauty-expert-shares-her-pregnancy-beauty-routine/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7263222/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat