Esenciální oleje vhodné do sprchy

Pyly, prach, alergie, bolesti hlavy i potničky. Je toho hodně, co člověk s příchodem léta musí řešit! Ještě že uklidňující teplá sprcha v kombinaci s esenciálními oleji mnohé zachrání. Které použít, aby se pro vás nadcházející měsíce staly nejhezčím obdobím roku?

Esenciální oleje jsou takový malý zázrak. Dají se inhalovat, rozprášit po místnosti, aplikovat na zápěstí, nanést na spánky, přidat do koupele a sprchy. Ve skutečnosti stačí vybraný olejíček nakapat do malé misky a tu položit na polici ve sprchovém koutě. Nebo se dá malé množství oleje „schovat“ do rohů vaničky ve sprše, padající voda uvedený přírodní poklad rozptýlí (1). A které esence zrovna teď akutně potřebujete? Záleží, co vám vaše tělo signalizuje (2)!

Únava

Ráno si připadáte jako po zásahu bleskem. Jste malátní, unavení a bez energie. Dejte si sprchu a použijte pár kapek oleje z máty peprné a pár kapek éterického citronu. Jeho ovocné tóny jsou oslavovány jako povznášející a energizující, ideální pro dodání energie, když ji nejvíce potřebujete.

Letní chřipka

Výtok z nosu, rýma, bolesti hlavy, škrábání v krku, někdy i zimnice, teplota a průjem. Viry tělo napadají nejen v zimě, sliznice si klidně vychutnají i během teplejších měsíců v roce. Necítíte-li se dobře, do zbraně povolejte eukalyptový, mátový a levandulový esenciální olej.

Sezonní alergie

Kýchání, rýma nebo ucpaný nos, slzení a svědění očí, svědění dutin, hrdla či zvukovodů, ucpané ucho, dušnost či sípání. Sezonní alergie může být velmi nepříjemná! Ve sprše podle libosti a možností kombinujte mátu peprnou, eukalyptus, citron, tea tree, levanduli a heřmánek. Pusťte si horkou vodu a při vdechování léčivých výparů ulevte nejen svému nosu!

Bolesti hlavy a migréna

Nárůst ozónu ve vzduchu, letní horka, stres z dovolené. To jsou nečastější příčiny bolestí hlavy, se kterými se setkáváme v průběhu letního období. Jaké esence povolat? Máta peprná pomáhá stimulovat průtok krve a může zmírnit bolesti hlavy. K ní přidejte citron nebo rozmarýn.

Potničky a vyrážky

Kombinace horkého počasí a potu vede k potničkám a vyrážkám, na které trpí hlavně děti a sportovci. Možná, že se taky můžete udrbat… Do ranní a večerní očisty zahrňte olej ze santalového dřeva, který má chladivé a uklidňující vlastnosti. Účinný je ovšem i esenciální olej z pelargonie.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4090492/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7246407/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat