Feng-šuej pro přivolání úspěchu

Procházíte obdobím, kdy máte pocit, že jsou (v práci nebo v osobním životě) ostatní proti vám spiknutí? Stává se vám, že na vás nadřízení zkoušejí podrazy nebo se vám snaží škodit? Případně vám figuruje nějaký záškodník v rámci rodiny?

V tom případě se zaměřte na severozápadní sektor vašeho domu (bytu, kanceláře). Vezměte do ruky kompas (pokud nemáte k dispozici fyzický kompas, můžete využít aplikace v telefonu, která bývá také poměrně spolehlivá), postavte se do středu svého bytu (domu, kanceláře) a prozkoumejte blíže místo v oblasti, na kterou míří střelka na severozápad (1).

Lákání „ďábelských lidí“ do života

Severozápadní sektor odpovídá (dle čínského feng-šuej) za tzv. pomocníky, tedy pomoc v životě jak od lidí, tak i od jiných bytostí, cestování a zároveň zde sídlí i mužská energie (pán domu). Severozápadu patří prvek kov, pomocný prvek země.

Příznivá energie severozápadního sektoru se však může velmi rychle obrátit proti vám, a to tehdy, pokud neuváženou aktivací začnete přivolat do svého života tzv. „ďábelské lidi“. To má pak za následek výše zmíněné záškodníky, kteří vám budou nepříznivě zasahovat do života.

Zkontrolujte proto, jakým způsobem máte osvětlený severozápadní sektor bytu (domu, kanceláře). Míří na severozápad silné světlo, bodovka nebo se v něm nachází vysoká lampa? Pokud ano, tímto „zvýrazněním“ na sebe upoutáváte pozornost a aktivujete negativní vlivy.

Pomoc je jednoduchá: světlo odstraňte (v případě přenosné lampy) nebo stočte bodová světla do jiného sektoru bytu (v případě nastavitelných bodovek nebo reflektorů), anebo zkrátka světlo přestaňte používat (v případě lustru, který přesunout nemůžete). Jako náhradní osvětlení v pokoji pak používejte volně stojící světlo, které umístěte tak, aby vám osvětlení dostačovalo.

Lákání „nebeských lidí“ a nápomocných bytostí

Pokud chcete do svého života přilákat lidi, kteří vám poradí, zastanou se vás anebo vám budou jakkoli jinak nápomocní, aktivujte severozápad pomocí zvonkohry.

Zvuk zvonkohry zavěšené v severozápadní části vaší kanceláře bude mít extra příznivý vliv na vaši kariéru, navazování nových kontaktů a zvyšování vaší reputace. V bytě nebo domě vám zase pomůže přitahovat do vašeho života laskavé a nápomocné bytosti.

Vzhledem k tomu, že severozápadu odpovídá prvek „kov“ a číslo „šest“, nejlepší volbou bude zvonkohra s šesti nebo osmi (dutými) kovovými trubicemi. Velikost a provedení zvonkohry je pak na vašem osobním vkusu. Do sektoru můžete zavěsit i více než jen jednu zvonkohru. Účinek tak bude o to silnější.

Jak dále aktivovat severozápadní oblast

Ne vždy je možné do prostoru umístit zvonkohry, aniž byste vzbudili váhavé reakce okolí (například ve společné kanceláři), proto se mohou hodit i méně nápadné tipy, jak sektor aktivovat i bez použití zvonkohry. Pro aktivaci oblasti začleňte barvy kovu: bílá, šedá, zlatá, stříbrná. Kruhový tvar je rovněž spojen s touto oblastí, takže o něm popřemýšlejte jako o užitečném designovém prvku. Můžete například použít kruhové zrcadlo, kulaté (kulové) svítidlo, kulatý stůl nebo textilie s kruhovými vzory. Opět buďte kreativní a vyberte si něco, co se hodí k vašemu prostoru.

Co se týče barev, oblast můžete jednoduše aktivovat umístěním např. šedých předmětů do této části vašeho domova. Můžete využít svou kreativitu naplno. Pokud máte například pohovku nebo křeslo v severozápadním sektoru, přidejte na ni šedý polštář, nebo polštář se zlatým potiskem či kruhovými tvary. Pokud se jedná o vhodné místo pro umístění pokojové rostliny, zkuste šedý květináč. Můžete zde také pověsit umělecká díla, která obsahují šedou barvu, případně fotografie nebo umění v šedých rámech.

Element země jako vedlejší role

V cyklu pěti prvků je kov podporován prvkem země. Pro lepší asociaci a zapamatování si můžete představit kovovou rudu, která se vytváří hluboko v zemi. Díky tomuto příznivému spojení podporujících se prvků můžete umístěním zemských prvků rovněž pomoci aktivovat severozápadní oblast. Použijte zemité barvy jako je žlutá a hnědá, čtvercové tvary nebo předměty, které pocházejí ze země, jako jsou přírodní krystaly a kamenina.

Zdroje: (1) thespruce.com/feng-shui-bagua-tips-for-northwest-area-1274427






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat