Konzumace alkoholu podporuje vypadávání vlasů

Pokud chcete mít zdravé, rychle rostoucí a krásné vlasy, alkohol si dejte opravdu jen ve výjimečných případech. Okrádá vaše tělo o důležité živiny, které pak kadeřím zoufale schází!

Dát si občas sklenku alkoholu? Žádný problém, ozývá se z vědeckých kruhů! Nad střídmým a výjimečným ochutnáním nejeden odborník už dávno přimhouřil oko s tím, že se zdravím až tak moc nezamává. Zcela jiná písnička je to samozřejmě v případě, kdy se na dno láhve člověk dívá častěji. Jak moc to odnesou jeho vlasy?

Co doušek, to větší ztráty?

Škody zapříčiněné metlou lidstva se nedotýkají jenom vnitřních orgánů a psychiky, zasahují i kadeře. Nadměrné pití kvalitu vlasů skutečně ovlivňuje, a to pochopitelně negativně. Částečně je to způsobeno nedostatkem živin. Ti, kteří konzumují alkohol ve větší míře, postrádají důležité látky, jejichž absence zase přímo souvisí s vypadáváním. Jmenovitě se jedná o vitaminy B12 a B3, kyselinu listovou a zinek. Její názor potvrzují i odborné studie (1).

Vedlejší účinek, o kterém se moc nemluví

Třeba ta, o jejíchž poznatcích informuje magazín Journal of Cosmetic Dermatology (1), prokázala, že lidé s hodně kladným vztahem k alkoholickým nápojům trpí nejen zhoršeným trávením, ale mnohdy i podvýživou. Mohou tohle napravit vitaminové doplňky stravy? Úvaha je to logická. Bohužel však neefektivní. Z výše zmíněné studie totiž vyplývá i to, že uvedené nápoje mají dopad na schopnost organismu absorbovat klíčové živiny, a to zvláště tehdy, jsou-li užívány na lačný žaludek. I když tedy v dobré víře jeden slupce nějakou tu multivitaminovou tabletku, obsažené látky přicházejí vniveč. To zase vede k většímu oxidačnímu stresu, chronickým zánětům a zhoršené cirkulaci krve, tedy faktorům, které krásné a zdravé kštici doslova odporují. Asi není třeba přestat pít úplně, ale myslete na to, že větší a častější konzumace alkoholu jde s vypadáváním ruku v ruce. Takže všeho s mírou!

Zdroje: (1) www.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jocd.13681






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat