Nahota jako cesta ke zdraví i duševní pohodě

Když budete doma chodit bos, můžete si zvýšit flexibilitu mozku. Pokud se vzdáte oblečení celkově, umožníte pokožce dýchat, díky čemuž se zřejmě vyhnete zánětům, vyrážkám i kvasinkovým infekcím. Jdete do toho?

Od té dramatické chvíle, co se Adam s Evou rozhodli vyměnit věčný ráj za jedno jediné jablko, začala být nahota společností odsuzována. Přitom je to v podstatě ta nejpřirozenější věc na světě! Koneckonců, i na tento svět jsme přišli nazí, tak proč si takovou svobodu neužít i v dospělosti?

Skepse stranou, přátelé!

Nahota je pranýřována proto, že v nás evokuje sexualitu a leckdy také pornografii. Nelze popřít, že lidé jsou od přírody prudérní. Kdybychom se ale přesto dokázali přenést a nahé tělo přijali jako základní lidskou formu, byli bychom svým vzhledem mnohem méně posedlí a obecně spokojenější. Je to právě naše oblečení, které v nás vytváří nejistotu a neschopnost mít se rádi takoví, jací jsme (1). Nechcete se ho zkusit vzdát? Ne, není to podnět k veřejnému exhibicionismu. Zatáhněte doma závěsy, ať sousedům nezpůsobíte šok. A hned potom odhalte svou nahou kůži! Dobrým startem je zouvání bot.

Prevence alzheimera, která trochu studí

Chůze naboso se začíná uznávat jako činnost působící proti Alzheimerově chorobě (2). Zvyšuje totiž flexibilitu mozku, protože ho povzbuzuje k růstu nových a extra efektivních neuronových spojení. Dobrá, takže boty jsou pryč. Odhodíte teď i další svršky? Vždyť je letní horko, tak kdy jindy, když ne teď? Tyto výhody na sebe nenechají dlouho čekat.

Holá kůže je zdravá kůže

Nahota je pro pokožku neuvěřitelně zdravá, protože pomáhá eliminovat toxiny z potu, které oblečení zavádí znovu do těla. Celkově také zlepšuje krevní oběh, s čímž se pojí zase další benefity. Oblečení podporuje nadměrné pocení, které vede k zánětům, kvasinkovým infekcím a vyrážkám. Díky odhalení může kůže dýchat, což je pro ni nesmírně prospěšné (2). 

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32500740/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3217929/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat