Esenciální oleje vhodné pro cestování

Nervozita, stres, nevolnost (kinetóza jinak také nemoc z pohybu). To jsou jen některé z potíží, se kterými se perou nadšenci cestování. Jste jedním z nich? Pak u sebe mějte lahvičku s esenciálním olejem, jež zvýší váš komfort během přesunu z místa A do místa B.

Mezi tolika různými esenciálními oleji, které trh nabízí, je těžké vybrat ty, které zpříjemní cesty za rodinou nebo poznáváním cizokrajných destinací. Které byste u sebe rozhodně měli mít (1)?

Máta

Mátový olej lze použít k léčbě podrážděného žaludku. Dá se aplikovat na polštář, ručníky nebo kapesník. Při jeho inhalaci povolují nevolnosti!

Černý pepř

Černý pepř je protizánětlivý, působí proti bolesti svalů a zklidňuje nervový systém. I on je tak dobrým společníkem na cesty.

Šalvěj

Je jedno, jestli vyrážíte na Moravu nebo k moři, přibalte šalvěj. Voní úžasně čistě, má antibakteriální účinky a hodí se pro mytí rukou. Je to také stimulant, který odráží únavu a ospalost.

Čajovník

Olej z čajovníku je extrémně univerzální a dá se použít na mnoho věcí. Je ideální pro použití při bodnutí hmyzem, vysušuje pupínky a urychluje hojení škrábanců a drobných ran. Uplatňuje se ovšem i při atletické noze, infekci, která se objevuje tehdy, když trávíte celé hodiny v těsných botách a nadměrně se vám potí nohy.

Citron

Svěží vůně citronového esenciálního oleje rozjasňuje náladu po chmurném dni, kdy na výlet nevyšlo počasí, zároveň tiší bolest v krku, bojuje proti alergiím a stejně jako čajovník snižuje bolest po bodnutí hmyzem.

Kadidlo

Kadidlový esenciální olej má mnoho výhod před, během a po cestování. Posiluje imunitní systém, což je užitečné při přesunech autobusem nebo letadlem. Pokud vás jízdy kamkoli stresují, funguje skvěle jako sedativum a je užitečné při bronchitidě a astmatu, zejména ve spojitosti s nervovým vypětím. Kadidlo v neposlední řadě podporuje trávení. Je to tedy „must have“ kousek cestovní výbavy.

Růže

Růžový olej poskytuje emocionální podporu, pomáhá rozpustit stres z hektického cestovního dne a dobíjí baterky svého „uživatele“. A ta jeho příjemná vůně!

Kokos

Odstraní make-up, dá se aplikovat na popraskané rty, funguje jako bezoplachový kondicionér pro sluncem poškozené vlasy. Díky jeho protiplísňovým a antibakteriálním vlastnostem si jím můžete potřít řezné rány a škrábance. Kokosový esenciální olej je prostě klasika!

 Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6943609/ - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat