Zbavte se bolesti zad okamžitě  

Bolesti zad významně ovlivňují kvalitu života, a proto – když se objeví – se jich chcete okamžitě zbavit. Těchto šest věcí vám pomůže v krátké době zmírnit příznaky.

Každý, kdo trpí akutní bolestí zad, ví, jak je to vysilující. V případě zvláště závažných nebo pravidelných příznaků byste měli vždy obtíže konzultovat s lékařem. Pokud ale toužíte po rychlé pomoci, můžete vyzkoušet těchto šest SOS tipů (1).

Masáž chodidel

Chodidla jsou tak daleko od zad, že by člověka jistě nenapadlo, že mohou mít pozitivní vliv na bolesti zad. Ale reflexní zóny na vnitřní ploše chodidel jsou se zády propojené. Jejich masáž jemnými pohyby nahoru a dolů může proti bolesti zad pomoci.

Dejte si teplou sprchu

Zatímco sprchování studenou vodou vás probudí a osvěží, teplá sprcha vás okamžitě uvolní. To pomáhá snížit stres a napětí, teplá voda může také stimulovat krevní oběh v kloubech a svalech, které ztuhly a svalové křeče tak povolí.

Spánek je nejlepší lék

Dostatek spánku je pro zdravý životní styl stejně důležitý jako pestrá strava a dostatek pohybu. Když spíte, tělo se regeneruje, uvolňuje napětí (psychické i fyzické) a zmírňuje bolest. I krátké zdřímnutí, zvláště pokud jste dlouho seděli u stolu, může pomoci zmírnit bolesti zad.

Pijte kurkumové mléko

Kurkuma je skutečné zázračné koření. Údajně zabraňuje demenci, stimuluje spalování tuků, a především působí protizánětlivě. Toho lze využít i při bolestech zad. Jednoduše přidejte půl lžičky prášku z kurkumy do sklenice teplého (rostlinného) mléka před spaním, dobře zamíchejte a vypijte. Tělo tak může využít sílu koření při nočním regeneračním procesu.

Vyhýbejte se kofeinu

Ano, vyhýbání se kávě a dalším kofeinovým nápojům může mít také pozitivní vliv na bolesti zad. Protože kofein údajně podporuje svalové napětí. Kofein má také negativní vliv na kvalitu našeho spánku, což je nesmírně důležité pro prevenci nebo léčbu bolestí zad.

Nenoste podpatky

Boty na vysokém podpatku sice vypadají na noze krásně a mohou nohy opticky prodlužovat, způsobují ale nepřirozený posun těžiště a zdraví příliš neprospívají. To narušuje krevní oběh a vede k nesprávnému zatěžování. Pokud tedy často bojujete s bolestmi zad, měli byste na chvíli přejít na boty s nízkou podrážkou.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1479671/ - celý článek






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat