Špatné návyky sabotující ranní produktivitu

Posouváte budík, a to dokonce hned několikrát? Pročítáte u snídaně zprávy, pracovní e-maily nebo sociální sítě? Nedivte se, že vaše produktivita pořádně vázne!

Produktivita je vztah mezi výsledkem a energií potřebnou k dosažení kýženého výsledku. Tedy alespoň tak ji popisuje otevřená internetová encyklopedie Wikipedie (1). Věřili byste tomu, že ji ovlivňuje už vaše probuzení?

Dnešek patří mně!

Mnoho lidí považuje ráno za jakýsi nový začátek a příležitost napsat si scénář celého dne předem. A takové myšlení je v pořádku. Stanovení správné rutiny může podpořit nejen dobrou náladu, ale i vaši celodenní produktivitu (2). Jak taková ideální rutina vlastně vypadá? Rozhodně byste neměli dělat tohle.

Posunutí budíku se nevyplácí

Budíte se na etapy? Od takového zlozvyku raději upusťte. Vytípnutí budíku se může jevit jako pohodlný způsob, který vám dopřeje pár minut spánku navíc, ve skutečnosti ale vytváří psychický stres. A ten nesvědčí vůbec ničemu (2). Čeho dalšího se vyvarovat?

Čím méně informací, tím lépe

Ve snaze dohnat vše, co jste večer nestihli, možná ihned po probuzení panicky kontrolujete pracovní e-maily nebo sociální sítě. Ne, ani tudy cesta nevede! Je to nejen časově náročné, což má za následek uspěchaný zbytek rána, valící se informace vás jen znervózní, přičemž vám pokazí náladu i výkonnost. Nedoporučuje se číst ani zprávy a vystavovat se tak problémům celého světa (2). A co taková snídaně? I od té se hodně věcí odvíjí.

Zapomeňte na koblihy

Vaše rozpoložení i soustředění se řídí hladinou cukru v krvi. Pokud začnete svůj den konzumací jednoduchých forem sacharidů, můžete očekávat výkyvy krevního cukru, což sabotuje vaši produktivitu, koncentraci i energii. Dejte si raději toust s avokádem, vajíčka a zeleninové smoothie. Klíčem ke skvělému dni je vyvážená strava plná bílkovin, zdravých tuků a vlákniny (3).

Zdroje: (1) www.cs.wikipedia.org/wiki/Produktivita, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6378489/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5986439/






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat