Efektivní čištění zaneřáděné krve

Čištění krve ulevuje od zdravotních problémů a prodlužuje život. Zajímá vás, jak a čím se nejcennější tělní tekutina detoxikuje? Vhodný je nejen citron!

Krev má v těle velmi důležitou funkci. Je zodpovědná za přenos kyslíku a živin do bilionů buněk. Také odvádí odpadní produkty z buněk zpět do detoxikačních orgánů a nakonec ven ze systému. Kromě toho také reguluje teplotu, pH a hladinu vody v našem těle a je důležitou součástí imunitního systému (1). Vzhledem ke všem těmto faktorům je velmi důležité udržovat krev bez jakýchkoli toxinů, které organismus zatěžují. Jak se dá vyčistit (2)?

Jezte tyhle detoxikační potraviny

Mnoho potravin, jako je česnek, jablečný ocet, listy bazalky a kopřivy, lopuch, kořen pampelišky, skořicová kůra, nať zemědýmu lékařského či syrový zázvor, patří k vynikajícím čisticím prostředkům. Stejně jako červená řepa. Dusičnany v červené řepě pomáhají při vazodilataci, což je mechanismus, který se odehrává v důsledku relaxace svalových stěn cév. To pomáhá zlepšit průtok krve do oblastí těla, které postrádají kyslík nebo živiny (2). Červená řepa nepatří k vašim oblíbeným potravinám?

Pak vyzkoušejte citron, respektive šťávu z něj. Teplá voda s citronem přijímaná na lačný žaludek totiž pomáhá podporovat odbourávání tuků v těle a zmírňuje namáhání ledvin, zatímco vitaminy a minerály v těchto citrusových plodech detoxikují krev a čistí celkový tělesný systém (2).

Jídla si také dochucujte kajenským pepřem. I kapsaicin v něm obsažený má vlastnosti pro čištění krve. A dle zjištění vědců je zároveň účinný při ničení některých karcinogenů (2).

Pravidelně cvičte

Je známo, že cvičení pomáhá posilovat důležité orgány těla, ale věděli jste, že hraje velkou roli i při čištění krve? Pohyb v jakékoli formě zlepšuje krevní oběh, zvyšuje produkci potu a dýchání, jež hraje klíčovou roli při uvolňování toxinů z těla. Pravidlo je jednoduché. Čím více krve cirkuluje tělem, tím snadněji fungují játra a lymfatické uzliny. Během cvičení, ale i mimo něj nezapomeňte pít. Voda je jeden z nejjednodušších a nejpřirozenějších způsobů čištění krve. Vylučuje odpadní chemikálie a hraje hlavní roli při hemostáze, přirozené reakci těla na zranění (2).

Kvalitně spěte

Důležitost kvalitního spánku se nedá podceňovat. Při dobrém nočním odpočinku dochází k útlumu stresového hormonu kortizolu, a tělo se tak může oddávat regeneračním procesům a opravám (2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279392/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4838820/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat