Deset věcí pro pevné zdraví ještě před čtyřicítkou

Pokud se budete držet jistých pravidel a budete se o své tělo starat ještě, než oslavíte 40. narozeniny, zůstanete zdraví hodně dlouho.

Čtyřicet roků není v dnešní době žádný věk a pokud budete dbát o své zdraví a budete se udržovat v kondici, budete se cítit ještě mladší. A je nejlepší se na to připravit ještě před svými 40. narozeninami! Poznamenejte si následující věci, abyste mohli později procházet životem fit a zdraví (1).

Udělejte ze spánku prioritu

Vaše tělo potřebuje spánek – nejlépe sedm až devět hodin denně. Nedostatek spánku je nezdravý a nevyspalí také vypadáte starší, než jste. 

Nevynechávejte jídla

Pokud vynecháte nějaké jídlo, dříve nebo později vás dožene touha po jídle. Lepší je jíst třikrát denně a mezitím vynechat vydatné svačiny. Zejména snídaně byste se vzdávat neměli.

Jezte méně zpracovaných potravin

Veškerý cukr, tuk a sůl, které se nacházejí ve zpracovaných potravinách, nejsou dobré pro vaše zdraví ani vaši postavu. Omezte proto konzumaci rychlého občerstvení a nahraďte ho čerstvými produkty.

Jezte méně soli

Bohužel to neznamená jen sůl ve vašem stojanu na koření. Všechny zpracované potraviny obsahují sůl. Ve skutečnosti nám stačí půl lžičky denně. Příliš mnoho soli může vést k vysokému krevnímu tlaku a srdečním problémům.

Sportujte

S přibývajícím věkem je sport stále důležitější. Udržuje fit, takže možná opravdu nezestárnete! Na zpevnění těla je dobrý zejména silový trénink.

Nebuďte příliš dlouho na slunci

Smutnou pravdou je, že riziko vzniku rakoviny kůže z přílišného slunečního záření se s věkem zvyšuje. Používejte opalovací krém a raději ležte ve stínu! Návštěva solária logicky také není dobrý nápad.

Vyhněte se nadměrnému pití

Alkohol je pro tělo špatný v každém věku, ale jak stárnete, potřebuje tělo mnohem více energie, aby se vzniklých škod zbavilo, a ne vždy se mu to daří. Udržujte tedy spotřebu alkoholu v mezích.

Rozpoznejte varovné signály svého těla

Pokud cítíte bolest nebo si všimnete změn ve svém těle, neignorujte je. Věnujte pozornost signálům a nechte je prověřit – většinou vás odpověď uklidní. Důležité také je svému lékaři nelhat.

Podívejte se na zdravotní historii vaší rodiny

Ať se vám to líbí nebo ne, vaše zdraví ovlivňují i vaše geny. Měli byste se tedy seznámit se zdravotní anamnézou své rodiny a informovat svého lékaře o možných dědičných chorobách.

Využívejte dostupné zdravotní péče                                                  

Název „bezpečnostní opatření“ mluví za vše – pokud se nyní budete starat o prevenci, nezažijete později žádná ošklivá překvapení. Nechte se také očkovat! To je důležité i ve stáří.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7322976/ - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat