Na podprsence se nevyplácí šetřit

Ano, můžete si koupit nepříliš padnoucí kalhoty a neforemný svetr. Ani jedno vám neublíží. Ale podprsenka, to je jiná liga! Žádný jiný kousek oblečení na ženu nemá tak velký psychický i fyzický vliv jako ona. Špatně vybraný kus je volbou s katastrofálními následky!

Věděli jste, že přibližně čtyři z pěti žen nosí špatnou velikost podprsenky? Některé z nich i štípu, kloužou nebo možná dřou. Z těch dalších vylézají kostice, najít shodnou barvu podprsenky a kalhotek je taky problém, o zapraném materiálu ani nemluvě. Navzdory tomu, že je nošení podprsenky nezbytnou a každodenní záležitostí, spousta žen důležitost spodního prádla a jeho poslání podceňuje či rovnou ignoruje. Konkrétně podprsenka přitom pečuje o tolik klíčových věcí!

(Štíhlejší) vzhled

Díky dobře padnoucí podprsence silueta vypadá štíhlejší, tónovaná a pozvednutá. Pro ženy s větším poprsím je výběr správné opory s dostatečným zdvihem a boční podporou to nejdůležitější.

Sebevědomí

Když nikde nic nevylézá, nic nedrhne, nepůsobí bolest a podobně, jsou dva košíčky se zapínáním vzadu pomocníkem, který tvaruje ňadra, nadzvedává je zespodu a umožňuje tak nosit různé druhy oblečení – i s povislými „dvojčaty“.

Držení těla

Nevhodný tvar, obvod i samotná velikost podprsenky stojí za mnohými zdravotními potížemi. Máte-li podprsenku příliš malou, nutí vás k nepřirozenému postoji těla, takže zatěžuje záda. Bolest zad pak snadno přerůstá v bolest hlavy. Z toho vyplývá, že kvalitní a hlavně na míru padnoucí kus poskytuje pohodlí, zlepšuje vzhled a zároveň pomáhá zmírnit namáhání ramen nebo krku.

Kdy se vydat na nákupy?

Řešením je najít a investovat do sady spodního prádla, které je správného střihu a velikosti. Mějte na paměti, že některé faktory mohou způsobit, že změníte tvar či velikost podprsenky – zejména při hubnutí nebo naopak přibírání na váze. V každém případě, pokud se setkáte se zvrásněním a krabatěním košíčků, ramínky, které nedrží na svém místě, vykukujícími ňadry při zvednutí rukou nahoru a podobně, není pro vás podprsenka vhodná.

Tuhle krásku neberte

Při výběru podprsenky se předkloňte a ujistěte se, že jsou vaše prsa v košíčcích zcela zajištěna. (Zadní část podprsenky by měla být na úrovni přední části.) A pozor, příliš volná podprsenka je taky špatná podprsenka! Jakmile pod pás zasunete více než jeden prst, pryč s ní. Také si přes podprsenku oblékněte přiléhavou košili. Pokud se vám košíčky nakrčí a ňadra vyboulí, tak tohle zboží vraťte zpátky do regálu. 

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat