Přes svátky odložte virtuální žrout času

Sociální sítě vůbec nejsou tak neškodné, jak se mnozí domnívají. Nechtělo by to od nich malou pauzu? Pokud se kvůli nim neustále srovnáváte se svými on-line přáteli a cítíte vztek, když se nemůžete přihlásit ke svému profilu, včera bylo pozdě!

Sociální média jsou neodmyslitelnou součástí našich životů. Kolik času jejich sledování spolkne právě vám? Výzkumy odhalují, že průměrný uživatel těmito kanály prochází minimálně dvě hodiny denně. A to je prý až moc, upozorňují odborníci z Velké Británie, jejichž studie (1) prokázala, že několikadenní on-line pauza může významně zlepšit duševní zdraví i pohodu. Jak poznáte, že už ji vážně potřebujete?

Virtuální žrout volného času

První varovnou vlajkou je právě ten zmíněný čas. Sáhněte si do svědomí - nemáte pocit, že kvůli dění na sociálních sítích tak trochu zanedbáváte běžné povinnosti? Nebo že tímhle světem žijete až moc? Chytré mobilní telefony umí spočítat, kolik hodin týdně či měsíčně v sociálních vodách trávíte. Zkuste si tuto funkci nastavit. Až se vám na displeji objeví bilance, možná vás to vykolejí natolik, že sami uznáte, že už to poněkud přeháníte.

Srovnávání svého života s ostatními

A máme tu další potíž. Nepřipravují vás náhodou o klid nové příspěvky vašich přátel a známých? Zatímco vy pracujete „od nevidím do nevidím“, oni sdílejí fotografie z dovolených, prodloužených víkendů v zahraničí, wellness pobytů a romantických večeří ve dvou. Pokud srovnáváte jejich život se svým vlastním, načež propadáte chmurným myšlenkám, protože se cítíte méněcenní a neúspěšní, je načase dát si sociální „voraz“.

Pomoc, nemohu se přihlásit!

Občas zlobí internet, někdy stávkuje zase telefon. A pak se dějí věci! Jste v naprostém nervu, když se z nějakého důvodu nemůžete přihlásit ke svému profilu? Přepadá vás naprostá frustrace z toho, že něco promeškáte? Nebo že nestihnete dostatečně rychle zareagovat na něčí požadavek? I tohle už je alarmující signál, který by vás měl motivovat k internetovému detoxu.

Zdroje: (1) www.bath.ac.uk/announcements/social-media-break-improves-mental-health-new-study/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, názor autora - zbytek článku






Celkem 2 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat