Úleva při sedací koupeli

Ponoření těla po oblast ledvin obvykle na dobu kratší než 20 minut se nazývá sedací koupelí. Ve kterých třech případech bývá nesmírně užitečná a kdy uleví i vám?

Jednoduše použijete lavor, vanu, sůl či bylinky. Nic víc není potřeba. Sedací koupele, během kterých je ponořený řitní otvor, stejně jako genitálie, mohou být použity k úlevě od bolesti nebo nepohodlí. Tyto koupele poskytují úlevu zlepšením průtoku krve a uvolněním svalu kolem řitního otvoru (svalu známého jako vnitřní anální svěrač). Při jakých třech příležitostech pomáhají?

Úleva od hemoroidů

Hemoroidy jsou oteklé žíly kolem konečníku (vnější hemoroidy) nebo ve sliznici konečníku a dolní části konečníku (vnitřní hemoroidy). Mohou se objevit, pokud na tyto žíly vyvinete příliš velký tlak (dlouhé sezení na záchodě nebo namáhání při pohybu střev). Vnější hemoroidy mohou způsobit bolest a svědění, zatímco ty vnitřní stojí za krvácením z konečníku. Aplikace sedací koupele několikrát denně představuje způsob, jak hemoroidy léčit, zvlášť když se do vody připadají podpůrné bylinky, jako je třeba arnika, heřmánek nebo dubová kůra (1).

Urychlení hojení po nástřihu hráze

Nástřih hráze je menší chirurgický zákrok, který se někdy provádí během vaginálního porodu. Navzdory tomu, že se tohoto kroku mnohé maminky bojí, nejedná se o konec světa. Sedací koupele urychlují proces hojí a zkracují dobu rekonvalescence. To je částečně způsobeno teplem koupele, které dokáže uvolnit svaly již po pěti až 10 minutách namáčení. Tyto relaxační účinky pak přetrvávají až 70 minut po dokončení koupele, ideálně s přídavkem jitrocele, který má zklidňující, hojivé, protizánětlivé, antibakteriální a stahující účinky (2).

Vyrážky a opičí neštovice

Opičí neštovice jsou infekční onemocnění způsobené virem opičích neštovic (Monkeypox virus, MPXV) které se objevuje u některých druhů zvířat i u lidí. Opičí neštovice začínají horečkou, zimnicí, bolestmi hlavy, svalů, zad a vyčerpáním, zároveň dochází ke zduření lymfatických uzlin a vyrážce na několika oblastech těla, včetně genitálií nebo konečníku. Tato vyrážka může být bolestivá nebo svědivá. Posezení v sedací lázni poskytuje úlevu, a to dvojnásobnou, pokud lékař předepíše antiseptické léky nebo jiné produkty, které můžete přidat do vody. Z přírodních léků se doporučuje dračí krev, cože je čistá pryskyřice ze stromu Croton lechleri. Působí proti řadě infekčních a zánětlivých onemocnění a uplatňuje se při hojení ran. Věda zároveň potvrdila její působení proti kvasinkám (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279466/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6639823/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15507372/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat