Vzdát se spodního prádla přinese mnoho pozitiv

Kvasinkové infekce, bolestivé oděrky a kupodivu také celulitida. I tohle se dá přičíst kalhotkám, které prý nosíme jen kvůli společenským konvencím. Není čas na změnu?

Přestat nosit kalhotky? Pro některé ženy to může být něco zcela nemyslitelného, protože tuto součást oblečení vnímají jako naprostou samozřejmost, bez které se z domu zkrátka nevychází. Ale proč vlastně? Toť otázka. Ani odborníci totiž netuší, odkud se tak nutkavá potřeba nošení spodního prádla vlastně vzala. Přiklání se tedy k tomu, že jde o pouhou společenskou konvenci. Jinými slovy – děláme to proto, protože se to od nás tak nějak očekává. Co když se ale normám trochu vzepřeme a necháme tenhle kousek tkaniny uložený v šuplíku?

Blaho pro naše tajná zákoutí

Z lékařského hlediska jsou ženské intimní partie nejšťastnější a nejspokojenější, když mohou volně „dýchat“. Jenže ouha, cirkulaci vzduchu kalhotky poněkud brání. A tím podporují celou řadu problémů. Měla byste je tedy přestat nosit? Ještě dřív, než tento projev svobody zavrhnete, poznejte možné výhody, které to může přinést. Takže?

Na mě si nepřijdeš, kvasinková infekce!

Když se tam dole objeví infekce, asi nikdo neskáče radostí do vzduchu. Věřila byste tomu, že rozvoji téhle šlamastyky jdou naproti právě kalhotky? Je to proto, že se v nich zachycuje nejen přebytečná vlhkost, ale bohužel i kvasinky, kterým toto mokré a teplé prostředí náramně svědčí. Není tedy těžké odhadnout, co jejich přemnožení přinese, že? Zajisté, že infekci a s ní i nepříjemnosti v podobě svědění, pálení a prapodivného výtoku. Proč ještě dát spodnímu prádlu dovolenou?

Bez oděrek a podráždění

S kalhotkami bývá potíž i kvůli tomu, že mnohdy bývají příliš těsné – zvláště pak některé modely, jako třeba tanga. V důsledku celodenního tření a těsného kontaktu s umělými tkaninami pak dochází k podrážděnosti a bolestivým oděrkám, které se „ozývají“ skoro při každém kroku. Tohle pohodlí a celkové spokojenosti opravdu nepřidá. Navíc přílišná těsnost omezuje proudění toku krve i živin skrze lymfatické žlázy, což podporuje celulitidu. Ještě pořád na kalhotkách tolik bazírujete?

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/search/research-news/7979/ - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Kuličky z kuřecího masa

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:27
60 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:34
24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat