Utněte tipec přetrvávající únavě

Je pro vás vstát z postele, když zazvoní budík, těžké? Máme pro vás návod, jak se zbavit toho „grogy pocitu“ každé ráno.

V zimním období, kdy většina z nás vstává ještě za tmy, může být vyskočit z postele velmi těžké. To platí zejména, pokud bojujete s grogginess – problémem, který pravidelně postihuje více než 60 % z nás. 

Pokud už jste někdy zažili nekonečné odkládání budíku nebo jste se během ranní sprchy snažili neusnout, víte, jak frustrující může být vypořádat se s přetrvávající únavou hned na začátku dne. Abychom vám s grogginess pomohli, přinášíme tipy, jak se probudit s pocitem svěžesti. 

Poslouchejte své tělo

První věc, kterou můžete udělat, abyste se ráno cítili svěže, je dostatek spánku, abyste si udrželi svůj každodenní rozvrh – a naslouchání svému tělu vám pomůže zjistit, kolik ho potřebujete.

Pokud se cítíte unavení, nečekejte a dopřejte si ho dostatek. Dejte si pauzu od obrazovek a čas raději věnujte na doplnění energie. Pokud se ráno nemůžete probudit, je pravděpodobné, že nespíte dost.

Vyhýbejte se jídlu před spaním

Malá svačinka před spaním není nic špatného, ale snězení značného množství těsně před spaním vás může připravit na grogy ráno následujícího dne. Pozdní jídlo může ztížit usínání, protože naše tělo tráví a uvolňuje energii v době, kdy ji nepotřebujeme.

Začněte svůj den přirozeným světlem

Zatímco čerpat přirozené světlo hned po probuzení může být těžké, vystavit se mu hned, jak je to možné, vám pomůže, abyste se během dne cítili svěžeji. Přirozené světlo totiž aktivuje vaše tělesné hodiny a reguluje hladiny hormonů pro bdění a spánek.

Zapněte budík

Nikdo nemá rád zvuk budíku – ale pokud se rozhodnete pro takový, který funguje s vašimi spánkovými cykly, nikoli proti nim, pomůže vám to cítit se svěžeji, když se spustí. Budíky s pevným časem často zazní ve špatnou chvíli pro náš mozek, což vede k pocitům omámenosti. Inteligentní alarm pro snímání pohybu je propojený s pohyby vašeho těla. Aplikace jemně zazní, když se přirozeně probouzíte, což vám pomůže cítit se více bdělí a připraveni na celý den.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557676/ - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat