Držte se zásad a na dovolené nepřiberete

Dovolené dokážou být pro naši vydřenou postavu pěkně záludné. Celé dny plavete, chodíte po horách nebo památkách, takže žádné přibývání na váze přeci nehrozí. Jenže skutečnost je často úplně odlišná.

Na dovolené totiž nemáme tendenci se kontrolovat („celý rok se omezuju, tak co bych si ten jeden týden nedopřála“), okolo nás je spousta lákadel („když už jsme tady, tak ochutnáme místní speciality…všechny“), to se pak nemůžeme divit, že po návratu ukazuje ručička na váze o nějaké to kilo více než před odjezdem.

Přitom k tomu, abyste po dovolené neřešila žádný přírůstek kilogramů či centimetrů, stačí poměrně málo (a i tak si budete moci dopřávat místní specialitky). Tak například:

Žádné jídlo na letišti, nádraží, benzinkách apod.

Pokud o dovolené cestujete, nepodceňujte přípravu jídla na cestu. Máme totiž tendenci stravovat se během jízdy či čekání na příslušný dopravní prostředek na nádražích, letištích nebo čerpacích stanicích. A tam většinou neprodávají právě zdravé, nebo dokonce dietní jídla!
Takže buďte trochu kreativní a pro sebe (i rodinu) zabalte na cesty výživnou a zdravou svačinku! Hlavně žádný fast food!

Běhání? Běhání!

Do kufru či batohu se vám určitě vejdou běžecké boty (jsou navíc lehčí než kdejaké lodičky apod.), tak toho využijte. I u moře je ráno ještě příjemný chládek, takže můžete vyrazit běhat. A platí to i pro jiné oblasti. Jak už jsme totiž naznačili – při kulinářských zážitcích totiž většinou spořádáte mnohem více kalorií, než spálíte plaváním nebo pěšími výlety. A právě běhání je k „dovolenkovému“ pohybu efektivní, ale nikterak náročný doplněk!

Průzkum předem

V době internetu není problém zjistit si, jaké restaurace město, kam míříme, nabízí, či jaké stravovací možnosti si můžete zvolit, stravujete-li se po dobu dovolené v hotelu. Zkrátka se před cestou pořádně informujte, kde se dá dobře a zdravě najíst, aniž byste se museli vzdát místních lahůdek.

Žádné zbytečné přejíždění

Pamatujte si – kam jste o dovolené schopni dojít pěšky, tam dojděte. Žádné přejíždění autem z jednoho konce města na druhý! Zkrátka choďte, choďte, choďte!

Zdroj: everydayhealth.com/healthy-travel-pictures/skip-the-souvenir-pounds-this-summer.aspx, health.com/weight-loss/stay-slim-vacation-tips






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat