Zatočte se zimním splínem jednou provždy

Depresi je jedno, jestli je jaro nebo zima. V každém ročním období dokáže udeřit stejně silně. V zimě k ní pomáhají kratší dny a méně slunečního svitu. Jak se proti depresi bránit?

Jak tedy zatočit se zimním splínem?

Energii dodá vitamin D

V zimním období nám víc než kdy jindy hrozí nedostatek vitaminu D (slunečných dnů je totiž opravdu poskrovnu). Vyplatí se proto dodávat ho organismu v tabletkách nebo ještě lépe v kombinaci se stravou bohatou na tuto živinu. Kromě toho, že vitamin D hraje důležitou roli v celé řadě procesů v organismu, umí nás pořádně „nakopnout“ novou energií.

Depresi odvrátí třezalka

Tahle nenápadná žlutá rostlinka je takové přírodní antidepresivum, působí i proti úzkostem a nervozitě, pomáhá při stresu. Prodává se jako čaj, ale i v tabletkách.

Tělo posílí vitaminy...

Ve zdravém těle zdravý duch. A protože závěr zimy je tradičním obdobím chřipek a dalších viróz, je potřeba na onom zdravém těle zapracovat. Zařaďte do stravy co nejvíc zeleniny a ovoce (nejlépe sezónního, tedy citrusů apod.), klidně si pomozte i nějakým tím vitaminovým doplňkem stravy. Především vitaminu C si dopřávejte více než obvykle.

...a další pomocníci

Imunitu nastartují nejen vitaminy, ale také probiotika, glukany (ty se najdou v hlívě ústřičné) nebo echinacea, velmi mocná bylinka. Zásobte se proto i těmito přírodními poklady (i když je v této sezoně dostanete jen v tabletkách).

Stres zaženou bylinky

Že stres oslabuje tělo i duši, není třeba zdůrazňovat. A protože vyhnout se stresu úplně je v dnešní době nemožné, je lepší pomoci tělu v jeho zvládání. Kromě relaxace vám mhou pomoci i bylinné přípravky – třeba z rozchodnice (Rhodiola) nebo ženšenu. Pokud se vám špatně usíná, dopřejte si uklidňující meduňkový čaj, případně bylinné směsi pro lepší spaní (seženete je v lékárně či drogerii).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat