Prostreno.cz

Nadupané palačinky ve zdravých verzích

Palačinky s marmeládou, případně s banány a šlehačkou či čokoládou, to už všichni známe. Ne snad, že by jejich slané verze nebyly dostatečně populární, přesto si vám dovolujeme nabídnout recepty na ty, o kterých si myslíme, že vážně stojí za vyzkoušení. Ochutnáte?

Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Suroviny na palačinky

60 g celozrnné pohankové mouky

150–170 ml vody

špetka soli

olej na smažení

Suroviny na náplň

1 šalotku

1/2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

60 g listového špenátu

100 g ricotty, sůl

čerstvě mletý pepř

Postup

1 Ze surovin na palačinky smíchejte tekutější těsto.

2 Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte zhruba polovinu těsta a rozlijte ji po ploše pánve. Opékejte dozlatova z obou stran.

3 Šalotku nakrájejte nadrobno a v pánvi na troše oleje ji orestujte.

4 Přidejte špenát, prolisovaný česnek, osolte, opepřete a nechte špenát zavadnout.

5 Poté pánev odstavte a přimíchejte ricottu.

6 Směsí potřete připravené palačinky, srolujte a podávejte.

Palačinky s avokádem a vejci

Suroviny na palačinky

450 ml mléka

200 g pohankové mouky

2 vejce

Suroviny na náplň

3 avokáda

1 šalotku

2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru

2 lžíce citronové šťávy

1 lžíci oleje, sůl, pepř

Postup

1 Ze surovin na palačinky smíchejte těsto a nechte jej chvíli odstát.

2 Mezitím si oloupejte avokáda, zbavte je pecek a v misce rozmačkejte vidličkou.

3 Přidejte nasekaný koriandr, citronovou šťávu, olej, osolte a opepřete dle chuti.

4 Z těsta na troše oleje opečte palačinky a ještě horké je potřete připravenou směsí.

5 Přeložte je napůl a navrch položte sázené vejce.

Dobrou chuť!

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sekaná

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat