Prostreno.cz

Letní nápoj s mučenkou přinese dovolenou k vám domů

S tímto lahodným marakujovým nápojem můžete do svého domova vnést během okamžiku pocit dovolené. Jak na něj?

Maracuja, neboli mučenka, dostala toto jméno od jezuitů, kteří se v 17. století přistěhovali do Jižní Ameriky. Poznali úchvatně krásné květy tropické popínavé rostliny jako symboly Kristova utrpení, a proto je pojmenovali „passio flora“ – květ utrpení. Odtud zase pochází anglický název „passion fruit“. Jsou to opravdové tropické krásky. Vyrůstají z nádherných květů mučenky, která může být až osm centimetrů velká. Mučenky jsou se svou karmínovou barvou a bílým věncem nejen krásné na pohled, ale také příjemně voní. 

Předpokládá se, že ovoce pochází z brazilské Amazonie. Zvláště dobré podmínky nabízejí tropické oblasti Střední a Jižní Ameriky, dnes se však pěstuje také v Americe, Indii, Austrálii a několika afrických zemích.

Pro svou osvěžující kyselost se mučenka často používá jako ovocná přísada do neobvyklých jídel. Pozvedne nejen dezerty, ale také dodává salátovým dresinkům, pokrmům z drůbeže nebo omáčkám exotický nádech. Mučenka je kyselá a zdravá svačina, která kromě vitaminu C obsahuje také vitaminy niacin a riboflavin, které jsou důležité pro metabolismus energie a bílkovin. Nejznámější je marakujová šťáva, která je často aromatickou složkou ovocných šťáv, ovocných nápojů a smoothie, ale často se používá i čistá při míchání koktejlů.

Vyvolali jsme ve vás touho po tropických dálkách? Máme něco, co by vám mohlo pomoci: ovocný, osvěžující mučenkový střik! Marakuja a trocha limetkové šťávy dodají klasickému Aperol Spritz během okamžiku exotický nádech a nechají naše myšlenky zabloudit opravdu daleko. Nevěříte nám? Vyzkoušejte letní drink a přesvědčte se sami! Zde je recept.

Aperol Spritz s marakujou

Ingredience na 1 sklenici

40 ml Aperolu

85 ml šťávy z mučenky

50 ml Prosecca

1 kapka limetkové šťávym

minerální voda

ledové kostky

Příprava

Vložte kostky ledu do sklenice. Přidejte Aperol, mučenkovou a limetkovou šťávu a sklenici dolijte Proseccem a minerální vodou.

Podle libosti sklenice ozdobte plátkem pomeranče nebo polovinou mučenky a podávejte příjemně vychlazené.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-und-diaet-maracuja-spritz-sommerrezept-bringt-urlaub-nach-hause





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat