Prostreno.cz

Neodolatelný švestkový cheesecake

Tomuto letnímu tvarohovému koláči se švestkami nikdo neodolá, vsadíte se? Vyzkoušejte a uvidíte sami, tady máte recept.

Nejen že cheesecake chutná lahodně, ale lze i báječně upravit a přizpůsobit ročnímu období. Zkoušeli jste ho někdy třeba s ovocnými švestkami? Pokud ne, měli byste to letos rozhodně dohnat! Díky švestkám je tvarohová náplň obzvlášť šťavnatá. Tady máte recept na nebeský dezert.

Šťavnatý švestkový cheesecake

Přísady na těsto

250 g mouky

150 gramů cukru

175 g másla plus něco na vymazání formy

špetka soli

4 lžíce studené vody

Přísady na náplň

620 g švestek

500 g nízkotučného tvarohu

400 g zakysané smetany

150 ml mléka

2 balení vanilkového pudinkového prášku

140 gramů cukru

Příprava

1 Jako základ smíchejte v míse mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo nakrájené na kousky spolu s vodou. Vše prohněteme rukama, aby vzniklo hladké těsto. Poté těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut do chladu.

2 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Formu s průměrem asi 26 cm vymažte trochou másla. Potom omyjte švestky, rozpulte a vypeckujte.

3 Na náplň smíchejte zakysanou smetanu a tvaroh. Smíchejte pudinkový prášek s cukrem a přidejte do tvarohové směsi. Poté vmíchejte mléko.

4 Křehké těsto rovnoměrně rozprostřete na dno formy a kolem dokola vytvořte 4–5 cm vysoký okraj. Poté vše jemně přitlačte prsty a základnu několikrát propíchněte vidličkou.

5 Tvarohovou směs rozetřeme na těsto a uhladíme. Rozpůlené švestky vložte do tvarohové směsi, případně je můžete klást v několika vrstvách střídavě s tvarohem. Potom koláč pečte ve spodní třetině trouby asi 65 minut.

6 Když je koláč hotový, nechte ho asi 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladnout. Poté podávejte například s trochou smetany.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-zwetschgen-kaesekuchen





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat