Prostreno.cz

Veganský řízek z ovesných vloček

Ovesný řízek je jednoduché a levné jídlo, které mají rádi nejen vegani. S tímto rychlým receptem ho připravíte za pouhých 20 minut.

Existuje velký výběr veganských alternativ klasických řízků. Hotové výrobky jsou ale většinou drahé, a proto jsou oblíbené domácí alternativy spíše z kedlubny, celeru nebo cizrny.

Nejjednodušší variantou bezmasého řízku je řízek z ovesných vloček. Potřebujete jen pár základních surovin, pár koření a 20 minut. Je to také velmi levné jídlo. Ukážeme vám, jak si doma připravit ovesný řízek.

Pokud je to možné, používejte suroviny v bio kvalitě. Kromě toho byste měli používat regionální produkty, kdykoli je to možné, abyste se vyhnuli dlouhým a CO2 náročným přepravním trasám. Většinu ingrediencí, které potřebujete pro náš ovesný řízek, snadno získáte z místního pěstování.

Veganský řízek z ovesných vloček

Na 4 kusy potřebujete

150 g jemně mletých ovesných vloček

30 g mouky

2 lžičky hořčice

1 špetka soli

1 špetka pepře

1 špetka mleté papriky

1 špetka sušené cibule

1 špetka sušeného česneku

150 ml zeleninového vývaru

50 g strouhanky

olej na smažení

Příprava

1 V míse smícháme ovesné vločky, mouku, hořčici a koření. Přidáme zeleninový vývar a všechny ingredience spolu důkladně promíchejte. Směs necháme deset minut louhovat. Pokud dostatečně neztuhne, přidáme ještě trochu ovesných vloček nebo mouky. Pokud je příliš suché, přidáme trochu zeleninového vývaru.

2 Namočíme si ruce a z ovesné hmoty vytvarujeme čtyři stejně velké kuličky. Ve velké pánvi rozehřejeme dostatek oleje. Strouhanku dáme na talíř. Ovesné kuličky vhodíme do strouhanky a vyrovnáme je, dokud nebudou tlusté asi jeden palec. Poté je ihned přidáme na rozpálenou pánev a stáhneme plamen na středně vysoký.

3 Ovesné řízky pečeme dozlatova, asi 3 až 4 minuty z každé strany.

4 Hotový řízek z ovesných vloček můžeme podávat teplý, ale také nechat vychladnout a jíst studený. Hodí se k němu třeba míchaný zeleninový salát, batátové hranolky nebo klasická bramborová kaše.

Zdroj: www.rezepte.utopia.de/veganes-haferflocken-schnitzel-ein-einfaches-und-guenstiges-rezept-14377






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat