Prostreno.cz

Zázračný pokrm podle ajurvédy ze tří ingrediencí

Máte problémy se zažíváním, cítíte se nafouklí, a nedaří se vám pravidelně chodit „na velkou“? Pak je tento extra jednoduchý recept, který je ideální pro udržení celoroční rovnováhy, určen přesně pro vás!

Batáty, oranžové jako vycházející slunce, zabalené do křupavé zelené kapusty, spolu se zázvorem, který pokrmu dodá pikantní štiplavou tečku, spolehlivě povzbudí vaše zažívání a posílí váš vnitřní oheň!

Batáty jsou jedinečná plodina, protože jsou velmi snadno stravitelné, což je činí užitečným ájurvédským lékem pro všechny, kdo trpí na zažívací potíže. Zázvor vaše trávení nakopne ještě více tím, že stimuluje uvolňování trávicích šťáv ve vašem žaludku. Chladivá kapusta dodá tělu vlákninu a podpoří snadné a pravidelné vyprazdňování.

Jednoduchá ale maximálně účinná trojkombinace!

Batáty s kapustou a zázvorem

Ingredience

cca 2 cm čerstvého zázvoru

200 g kapusty (hlávkové)

špetka soli

1 polévková lžíce slunečnicového oleje

2 batáty

Příprava

1 Kapustu povařte v horké vodě, dokud listy nezískají zářivý odstín zeleně, a poté sceďte.

2 Do samostatného hrnce vložte na kostičky nakrájené batáty s takovým množstvím vody, aby byly těsně pod vodou. Přidejte sůl a vařte do měkka. Po uvaření sejměte z plotny a sceďte. Vodu z brambor si odložte pro přípravu dalších jídel (např. polévky).

3 Zázvor nastrouhejte na nudličky, nebo nakrájejte na velmi tenké hranolky a zhruba 30 sekund orestujte na slunečnicovém oleji. Poté do pánve přidejte uvařené batáty a kapustu. Jemně promíchejte, aby se vám měkké batáty nerozpadly.

Jak konzumovat

Hotový pokrm můžete konzumovat samostatně nebo jako přílohu. Pro ozvláštnění můžete posypat praženými semínky nebo oblíbenými bylinkami. Při snaze o jarní očistu nezapomínejte na střídmost, a snažte se potraviny příliš vzájemně nekombinovat. Omezte také konzumaci masa a uzenin. Vaše tělo vám poděkuje a zažívání se vám do několik dnů krásně nastartuje. Budete se cítit lépe a také tak budete vypadat!

Zdroje: názor autora, www.joyfulbelly.co





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat