Prostreno.cz

Žijte zdravě s čajem Pu Erh

Čaj Pu erh je poměrně neznámý, ale je dobré ho vzít na vědomí. Vše o jeho účincích a aplikaci se dozvíte zde.

Pu Erh je jedním z nejstarších druhů čaje a je pevně ukotven v čínské kultuře. Čaj, který byl darován císaři již za dynastie Han, byl dlouhou dobu vyhrazen pro vyšší třídu, v neposlední řadě kvůli složitému výrobnímu procesu. Občas byl čaj dokonce tak cenný, že se používal jako platidlo.

Čaj Pu-erh se vyrábí z listů divokých čajovníků. Ty se většinou vyskytují v čínské provincii Yunna a také v tropických oblastech poblíž Barmy a Vietnamu. Listy jsou větší než u jiných čajovníků.

Zelené čaje Pu Erh přesvědčí jemnou vůní s květinovými nuancemi. Převažuje chuť bylinek. V závislosti na tom, jak je vyrobený a skladovaný, může čaj zpočátku chutnat hořce a pak sladce. Mohou se také objevit ovocné tóny (např. sušené švestky).

V obchodech seženete ochucený čaj Pu Erh také v kombinaci s vanilkou, citronem nebo meruňkou. Výsledkem je, že čaj přesvědčí obzvláště svěží vůní.

Účinky čaje Pu Erh

Současná studijní situace o vlivu různých druhů čajů je stále poměrně špatná. Proto je třeba s výroky o účincích čaje zacházet opatrně. Přesto můžete čaj pít, pokud doufáte v níže uvedené účinky. Protože ne každý reaguje na jídlo stejně, měli byste si sami ověřit, do jaké míry má čaj na určité partie pozitivní vliv. Čaj údajně pomáhá snížit hladinu cholesterolu a krevní tlak, zmírnit návaly hladu, regulovat hladinu cukru v krvi a kyselinu močovou, chránit nervové buňky, detoxikovat nebo podporovat střevní flóru.

Čaj Pu Erh a hubnutí

Mnoho druhů čaje má pověst pro zvýšení spalování tuků a potlačení chuti k jídlu. A co čaj Pu Erh? Ještě více než černý čaj nebo zelený čaj si čaj Pu Erh vysloužil pověst zabijáka tuků.

V čínské medicíně je čaj považován za čisticí a detoxikační. Jako u všech druhů čajů je však nutné říci: Čaj Pu-Erh je jistě výborným doplňkem stravy. Má nízký obsah kalorií a dokáže snížit návaly hladu, zejména díky kofeinu, který obsahuje.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5533841/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat