Prostreno.cz

Vepřová plec s paprikou

Dušené vepřové maso s barevnými paprikami.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 799 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové plece
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 3 ks velké papriky - oranžová, zelená, červená
  • 1 ks pórku - pouze bílá část
  • 1 kostka hovězího bujónu
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky a orestujte je (v rendlíku vhodném do trouby) na másle s olejem.
  2. Maso dochuťte solí, pepřem, mletou paprikou a rozmarýnem.
  3. Z omytých paprik odstraňte semínka a papriky nakrájejte.
  4. Očištěný pórek nakrájejte na plátky.
  5. Zeleninu přidejte k masu.
  6. Zalijte vínem, přidejte bujón a přikryté duste v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,70g
  • Sacharidy:

    250,80g
    • Cukry:

      30,50g
  • Tuky:

    244,10g
  • Vláknina:

    137,50g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové medailonky se špenátem

(8 hlasů)
1h a 30min
466 kJ

Pikantní pečený bůček

(15 hlasů)
4h a 10min
1018 kJ

Vepřové maso s paprikovou omáčkou

(16 hlasů)
55min
962 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová plec s paprikou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat