Prostreno.cz

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Jehněčí kotlety pečené s rajčaty, brambory a olivami.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 723 kJ / 172 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy10g
tuky10g

Ingredience na

  • 80 ml olivového oleje
  • 800 g jehněčíh kotlet - á 200 g
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 6 stroužků česneku - nakrájený na plátky
  • 500 g rajčat - jedna přibližně 200 g
  • 500 g malých brambor
  • 2 ks cibule
  • 300 ml bílého vína
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 0,5 hrnku vypeckovaných černých oliv

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do zapékací misky, nebo pekáčku nasypte nasekaná rajčata, na rajčata oloupané, nakrájené brambory a zeleninu lehce osolte.
  3. V pánvi s těžkým dnem, na rozehřátém oleji nechte zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Cibuli a česnek vyndejte děrovanou lžící na talíř a na stejné pánvi orestujte z obou stran kotlety. Podle potřeby přidejte olej.
  5. Opečené kotlety osolte, opepřete, položte je do zapékací misky na rajčata a brambory, posypte je připravenou cibulí, zalijte vínem, posypte kořením, přidejte bobkový list, přikryjte a pečte v troubě dokud nejsou kotlety měkké.
  6. Před koncem pečení přidejte olivy.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,93g
  • Sacharidy:

    180,61g
    • Cukry:

      13,73g
  • Tuky:

    147,42g
  • Vláknina:

    61,10g

Aktivita pro spálení: 172 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotletky

(3 hlasů)
2h a 0min
1550 kJ

Jehněčí pečené v alobalu

1h a 40min
1772 kJ

Pečená jehněčí kýta

(4 hlasů)
2h a 55min
1041 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat