Prostreno.cz

Petrželová omáčka

Skvělá omáčka k (mletému) hovězímu masu, pečené rybě, uzenému masu, nebo karbanátkům.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 795 kJ / 190 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky16g

Ingredience na

  • 3 lžíce másla
  • 2,5 lžíce hladké mouky
  • 400 ml domácího hovězího vývaru - nebo zeleninový
  • 200 ml 33% smetany
  • 0,5 svazku zelené petrželky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Z másla a hladké mouky připravte jíšku.
  2. Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem a vařte 10 minut.
  3. Přidejte smetanu, podle chuti osolte, opepřete a vařte 5 minut.
  4. Nakonec do omáčky vmíchejte nasekanou petrželku.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,32g
  • Sacharidy:

    157,10g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    122,60g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 190 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

56

minut uklízení



Podobné recepty

Jogurtový dresink

(1 hlasů)
15min
220 kJ

Sýrový dresink

(2 hlasů)
35min
970 kJ

Kaparová omáčka

(1 hlasů)
20min
558 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Petrželová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat