Prostreno.cz

Dýňový krém s gorgonzolou

K podzimu patří dýně. Uvařte si skvělou dýňovou polévku, kterou doplňte sýrem gorgonzola.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 303 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 600 g dýně nakrájené na kostičky - Hokaido, máslová aj.
  • 2 l domácího zeleninového vývaru - nebo z kostky
  • 150 g sýra gorgonzola - nakrájený na malé kostičky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 špetka soli
  • 3 snítky zelené petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte zázvor a promíchejte.
  3. Cibuli zalijte vývarem, přidejte na kostky nakrájenou dýni a vařte, až je dýně měkká.
  4. Polovinu polévky rozmixujte a smíchejte s nerozmixovanou polévkou.
  5. Do polévky vmíchejte smetanu, nasekanou petrželku a nechte projít varem. Podle chuti osolte.
  6. Polévku podávejte s kostičkami sýra.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,80g
  • Sacharidy:

    86,60g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    142,63g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 72 kcal

9

minut jízdy na kole

6

minut běhu

21

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňová polévka se skořicí

(1 hlasů)
50min
319 kJ

Polévka z máslové dýně

(1 hlasů)
60min
226 kJ

Polévka z cizrny

2h a 15min
510 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňový krém s gorgonzolou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat