Prostreno.cz

Mleté maso ve slaninové omáčce

Mleté maso na slanině, dušené s pórkem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 815 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky16g

Ingredience na

  • 200 g slaniny
  • 1 lžíce oleje
  • 600 g mletého masa - vepřové, nebo mix
  • 200 g pórku
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 1.5 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 0.5 svazku zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostky a lehce ji orestujte v hrnci na lžíci oleje.
  2. Přidejte nakrájený pórek, mleté maso a přibližně 5 minut restujte.
  3. Maso zalijte vývarem, podle chuti osolte, opepřete a duste 20 minut.
  4. K masu nasypte jíšku, přidejte smetanu a duste 15 minut.
  5. Podávejte hustě posypané nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    84,60g
  • Sacharidy:

    140,30g
    • Cukry:

      15,34g
  • Tuky:

    212,70g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 194 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Kořeněné kuličky z jehněčího masa

(1 hlasů)
1h a 50min
698 kJ

Lilek plněný mletým masem

(1 hlasů)
2h a 15min
619 kJ

Kuřecí roláda plněná žampióny

(2 hlasů)
1h a 30min
547 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mleté maso ve slaninové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat