Prostreno.cz

jitrnice se zelím a bramborami

Bleskové druhé jídlo k obědu.

  • 35min

    35min vaření

  • 809 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy14g
tuky13g

Ingredience na

  • 2 ks jitrnice
  • 250 g zelí
  • 500 g brambor
  • 1 špetka soli
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 špetka kmínu
  • 1 lžička cukru - podle chuti
  • Na smažení
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvařte brambory, vodu osolte, přidejte kmín a bobkový list. Brambory vařte do měkka.
  2. V dalším hrnci mezitím spařte sterilované zelí (ze sáčku, nebo ze skleničky) a vařte do měkka. Podle chuti přidejte cukr a špetku soli.
  3. Nakonec na pánvičce na středním stupni pomalu osmahněte jitrničku ze všech stran tak, aby nepraskla.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,70g
  • Sacharidy:

    214,00g
    • Cukry:

      104,53g
  • Tuky:

    166,09g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 193 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka na zelenině

(4 hlasů)
1h a 25min
265 kJ

Vepřová plec na česneku

(6 hlasů)
2h a 20min
512 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
jitrnice se zelím a bramborami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat